Decleir gast van het jaar op Film Festival

De Vlaamse acteur Jan Decleir is tijdens de 23ste editie van het Nederlands Film Festival de 'Gast van het Jaar'. Dat maakte de organisatie van het evenement, dat van 24 september tot en met 3 oktober plaatsheeft in Utrecht, dinsdag bekend.

Het festival brengt met een uitgebreid programma een eerbetoon aan de acteur, die de afgelopen decennia een groot stempel heeft gedrukt op de Nederlandse en Vlaamse film. Er is een overzicht van zijn producties, in talkshows gaat de acteur in op zijn carrière en etsen en schilderijen die Decleir heeft gemaakt worden tentoongesteld.

De Vlaming is onder meer bekend van producties als Karakter, Sil de Strandjutter, Kruimeltje, Antonia, Mariken en De 9 dagen van de Gier. Op het ogenblik werkt hij aan twee speelfilms: De Passievrucht en De zaak Alzheimer.

Aan de uitgebreide filmografie van Decleir wordt tijdens de tien festivaldagen een rolprent toegevoegd. Op verzoek van de acteur gaat hij tijdens het festival een korte film opnemen met acteurs en actrices waarmee hij ooit samenwerkte of die graag met hem willen samenwerken. De vorderingen worden tijdens het evenement dagelijks getoond. Aan het einde van het festival gaat het resultaat in première.



NieuwsFilm

meest populair