'Lord of the Rings'-serie maakt belangrijke verandering in het canon

'Lord of the Rings'-serie maakt belangrijke verandering in het canon

Alles speelt zich straks over een paar jaar af.

Heel wat fans kijken natuurlijk enorm uit naar The Lord of the Rings: The Rings of Power. Maar velen maken zich ook wel enige zorgen over de onvermijdelijke veranderingen die doorgevoerd worden ten aanzien van het bronmateriaal van J.R.R. Tolkien.

De uitvoerend producenten onthulden in een interview met Vanity Fair dat de voornaamste horde die ze tot nu toe hebben moeten nemen, het probleem van tijd is.

The Lord of the Rings: The Rings of Power
De gebeurtenissen van The Lord of the Rings spelen zich af over een periode van twaalf maanden. De geschiedenis van Midden-Aarde reikt echter veel verder en beslaat een kleine negenduizend jaar.

De nieuwe verfilming van Amazon lijkt ergens tussenin te vallen: we zien iets van de verwoesting en chaos die Sauron achterlaat in de Tweede Era van Midden-Aarde.

Maar het verhaal dat men wil vertellen, speelt zich tegelijk af over een periode van meerdere eeuwen. Daarom moesten de schrijvers het narratief samenvoegen in een veel kortere tijdlijn. Zoals showrunner J.D. Payne uitlegt:

"We hadden het erover met de Tolkien-erfgenamen. Als je echt de verhalen tot op de letter nauwkeurig volgt, dan vertel je een verhaal waarin je menselijke personages elk seizoen doodgaan, omdat je telkens tweehonderd jaar in de tijd springt. En dan ontmoet je grote, belangrijke personages uit het canon pas in seizoen vier. Kijk, misschien zijn er fans die willen dat wij een soort documentaire over Midden-Aarde maken, maar wij willen één verhaal vertellen dat al deze zaken samenvoegt."

NieuwsFilm

meest populair