Disney+ deelt keiharde klap uit aan Netflix in streamingoorlog

Disney+ deelt keiharde klap uit aan Netflix in streamingoorlog

Die woedt in alle hevigheid.

De streamingoorlog woedt in alle hevigheid. Ten minste, tussen Netflix en Disney+. Vandaag zijn de nieuwe cijfers van Disney bekend gemaakt, die er goed uitzien en qua groei Netflix hebben ingehaald.

Disney liet weten dat het 11,8 miljoen nieuwe abonnees erbij heeft gekregen in het eerste fiscale kwartaal. Daarmee overtrof men het gemiddelde waar analisten op hoopten, namelijk 7 miljoen nieuwe abonnees. Daardoor stegen de aandelen van Disney ook meteen in waarde, met 8 procent. Voor Netflix geldt juist dat investeerders zich zorgen maken over het groeipotentieel.

Disney+ op de streamingmarkt
Disney+ heeft nu wereldwijd 129,8 miljoen abonnees. Het doel van het bedrijf is om in 2024 in totaal 230 tot 260 miljoen abonnees te hebben over heel de wereld.

De groei van Disney+ was groter dan Netflix, dat 8,3 miljoen nieuwe abonnees aantrok afgelopen kwartaal. En Netflix kwam met een waarschuwing: het verwacht nog maar 2,5 miljoen nieuwe abonnees het komend kwartaal, waarmee het totaal op 224,5 uit zou komen als men dat doel haalt.

Gek is dat niet, want Netflix ondervindt problemen met het vasthouden van content, waarvan de rechten terugvloeien naar de oorspronkelijk rechthebbenden. Die bieden steeds vaker een eigen platform aan. Disney+ is met onder meer Marvel-content, Star Wars-content en meer wel erg populair.

Op dit moment is Netflix met z'n 222 miljoen abonnees natuurlijk wel nog de grootste wereldwijd. Na Netflix is Prime Video nog altijd de nummer twee, met 175 miljoen abonnees. In Azië is Tencent Video groot met 123 miljoen abonnees, gevolgd door iQIYI met 118,9 miljoen abonnees. Inmiddels zet ook HBO Max flink in op groei door wereldwijd uit te breiden en zit die streamingdienst op 73,8 miljoen abonnees. Paramount+ hoopt ook indruk te maken en heeft er op dit moment 48 miljoen.

NieuwsFilm

meest populair