'The Batman'-schurk The Riddler krijgt bijzondere oorsprong

'The Batman'-schurk The Riddler krijgt bijzondere oorsprong

Riddler krijgt bijzondere banden met Batman.

Een nieuw tie-in boek voor The Batman onthult fascinerende details over Paul Dano's versie van de Riddler. Het iconische lid van de rogues gallery van Batman stamt al uit 1948 en staat in hetzelfde lijstje als de Joker als een van de meest bekende schurken van DC.

In 2019 werd al onthuld dat Dano de rol van Edward Nashton, a.k.a. The Riddler, zou spelen in de film. Dano zou onderzoek hebben gedaan naar verschillende seriemoordenaars, waaronder de Zodiac Killer, wiens eigen neiging om codes te schrijven, als voornaamste inspiratiebron voor deze versie van de Riddler diende.

The Batman-achtergrond
Een nieuw boek geeft details over de Riddler. Edward Nashton blijkt op jonge leeftijd op dezelfde school gezeten te hebben als Bruce Wayne.

Nashton blijkt in het schoolkoor gezongen te hebben, maar gaf zijn passie voor muziek op om zich meer te richten op de raadsels waar hij zo van hield. Hij droeg dan ook altijd een kruiswoordpuzzel met zich mee, waardoor andere mensen hem pestten en "Ed-weird" noemden.

In die tijd zag Nashton ook hoe Bruce een gelukkig gezinsleven had, waardoor Nashton extreem jaloers werd. De tiener wilde vervolgens forensisch onderzoeker worden, omdat het klonk "als het oplossen van posters" en spaarde daar geld voor. Dat was moeilijk en dus hield hij niet op met denken aan "dat rijke kind met zoveel geluk, Bruce Wayne".

Kortom: daar lijkt zo'n beetje de vijandschap tussen de Riddler en Bruce Wayne vandaan te komen. Nu is dus ook iets bekend van waarom het zo'n persoonlijke vendetta is in de film The Batman.

NieuwsFilm

meest populair