Michael Jackson krijgt biopic van 'Bohemian Rhapsody'-makers

Michael Jackson krijgt biopic van 'Bohemian Rhapsody'-makers

De King of Pop krijgt ook een grote biografische film.

Biografische films over bekende en ook onbekendere artiesten doen het over het algemeen goed. Even geleden was de film Bohemian Rhapsody over Freddy Mercury en de band Queen een groot succes. Nu wordt er gewerkt aan een film over de 'King of Pop'.

En die 'King of Pop' is uiteraard wijlen Michael Jackson, misschien de meest aanbeden popster die er ooit over de aarde heeft gewandeld. Zijn biopic moet Michael gaan heten.

Lionsgate pakt 'Michael' op
De studio Lionsgate gaat volgens THR de film maken met Bohemian Rhapsody-producent Graham King en zijn productiemaatschappij GK Films. Ook de 'Michael Jackson estate' verleend medewerking waardoor muziek van Jackson gebruikt kan worden.

Het script lijkt ook in goede handen. Het is namelijk ​​John Logan, bekend van zijn werk voor Gladiator en The Aviator, die de biopic van een script zal voorzien.

Diepgaande film over Jacko
Michael belooft een "diepgaande uiteenzetting te worden van de gecompliceerde man die de King of Pop werd. De film zal de meest iconische optredens van Jackson tot leven brengen en het geeft een gedetailleerd inzicht in het artistieke proces en het persoonlijke leven van de entertainer."

De film gaat over het begin van Jacksons carrière met The Jackson Five, zijn doorbraak tot popsuperster en zijn juridische strijd met zowel civiele als strafrechtelijke rechtszaken als gevolg van beschuldigingen van seksueel misbruik van kinderen. Jackson stierf in 2009 op 50-jarige leeftijd.

NieuwsFilm

meest populair