De redenen waarom Pattinson's Batman veel minder gespierd is dan zijn voorgangers

De redenen waarom Pattinson's Batman veel minder gespierd is dan zijn voorgangers

Het past beter bij zijn personage en het verhaal.

Robert Pattinson is de nieuwe Batman in de film van regisseur Matt Reeves, maar de acteur is heel wat minder gespierd dan zijn voorgangers. Toch is dit nodig voor zijn personage.

Voor Pattinson speelde Ben Affleck de beroemde superheld. De acteur was een en al spieren voor zijn rol. Voor hem was het Christian Bale, die de 'Dark Knight' in de trilogie van Christopher Nolan speelde. Ook hij was echt ongelofelijk gespierd. Pattinson's spiermassa valt daarentegen wel mee.

Niet nodig
De acteur, o.a. bekend van de Twilight-franchise, grapte vorig jaar al dat hij niet hoefde te trainen voor de film. Dat was natuurlijk niet waar, maar zijn Batman is wel anders dan die van Affleck en Bale. Zo is The Batman van Reeves een donkere film, waar het draait om een veel jongere versie van het personage.

Niet alleen betekent dat dat Pattinson's Bruce Wayne/Batman anders aanvoelt, er zijn ook enkele duidelijke esthetische veranderingen. Toch zag niet iedereen dit zitten, dat de Batman minder gespierd zou zijn. Reeves liet echter al eerder weten dat niet zijn imposante figuur belangrijk is, maar dat het juist zijn woede en trauma zijn die hem voeden.

Andere redenen
Ook wilde Reeves gaan voor een 'kwetsbare' Batman en dan helpt het wel dat de superheld niet enorm gespierd is. Dat betekent echter niet dat Pattinson's Batman niet zal kunnen vechten, maar het zal eerder gaan om een technische vechtstijl i.p.v. brute kracht.

Tot slot van rekening wilde Reeves en co. ook gaan voor een Batman die niet teveel opvalt. Hij is meer een detective dan iets anders, maar om niet teveel op te vallen tussen de andere personages, helpt dit slanke postuur wel mee.

NieuwsFilm

meest populair