Sam Raimi sluit nóg meer reshoots 'Doctor Strange 2' niet uit: Gaat Marvel de releasedatum halen?

Sam Raimi sluit nóg meer reshoots 'Doctor Strange 2' niet uit: Gaat Marvel de releasedatum halen?

Geen paniek: de Marvel-machine werkt zoals zij altijd werkt.

Marvel werkt tot het laatste moment door aan zijn films en dat is met Doctor Strange in the Multiverse of Madness niet anders. Regisseur Sam Raimi sluit aanvullende opnames dan ook niet uit, ondanks de vrij lange periode van heropnames die zijn film al heeft ondergaan. Dat vertelt hij aan Variety.

Bekijk de afbeelding
"Ik zou willen dat ik het antwoord op die vraag wist", reageert Raimi wanneer hem gevraagd wordt of zijn film al af klaar is. "Ik denk dat we alles hebben wat we moeten hebben, maar we hebben de film pas net gemonteerd".

Volgens de regisseur is Marvel op dit moment bezig met het organiseren van zogenoemde testvoorstellingen. Bij dit soort voorstellingen wordt (meestal intern) publiek uitgenodigd om commentaar te leveren op wat wel en niet werkt.

Meer heropnames niet uitgesloten
Soms kan deze feedback tot verdere aanpassingen leiden. Dit kan het verplaatsen van scènes betreffen, maar ook intensiever werk. Raimi sluit aanvullende opnames dan ook niet uit, ook al moet de Doctor Strange-sequel al in mei in de bioscopen verschijnen.

"Als er iets extra's gedraaid moet worden en als er iets onduidelijk is of nog verbeterd kan worden, dan doe ik dat ook al wordt het erg krap", aldus Raimi.

Volgens de filmmaker is dit ook simpelweg de manier waarop de Marvel-machine werkt. "Ze stoppen niet voordat ze er alles aan hebben gedaan om de film zo geweldig mogelijk te maken".


Doctor Strange in the Multiverse of Madness moet op 4 mei in de Nederlandse bioscoopzalen verschijnen.De belangrijkste rollen zijn voor Benedict Cumberbatch en Elizabeth Olsen.

NieuwsFilm

meest populair