Deze topacteur wil opvallende rol in 'Joker 2' met Joaquin Phoenix

Deze topacteur wil opvallende rol in 'Joker 2' met Joaquin Phoenix

Het zou een mooie toevoeging zijn, dat is zeker.

In 2019 was de DC-film Joker van regisseur Todd Phillips een doorslaand succes en dat was mede te danken aan te voortreffelijke rol van acteur Joaquin Phoenix, die uiteindelijk de nodige prijzen won. Ook de Oscar voor Beste mannelijke hoofdrol.

Nu blijkt dat een andere topacteur staat te trappelen om een belangrijke rol te spelen in het mogelijke vervolg waar al veel over gezegd en schreven is. Willem Dafoe luidt zijn naam.

Willem Dafoe in Joker 2
De acteur is bekend van de drie recente films Spider-Man: No Way Home, Nightmare Alley en The Northman en hij werd al vier keer genomineerd voor een Oscar, het meest recent voor zijn rol in At Eternity's Gate.

"Er is iets interessants aan bijvoorbeeld een bedrieger van Joker. Niet dat ze met elkaar de strijd aangaan, maar iemand die beweert dat hij de Joker is en dat niet is," zei Dafoe in gesprek met GQ.

"En dat opent de mogelijkheid voor een interessant verhaal, vooral als je Joaquin Phoenix' Joker ook zou hebben. En dat er dan iemand zou zijn die hem imiteert," aldus Dafoe. "Daar heb ik eerder over nagedacht. Maar verder praat ik er met niemand over, jij bent de eerste."

Zo het dan toch... Willem Dafoe als een soort Joker? Het is niet de eerste keer dat zijn naam in een zin valt met de Clown Prince of Crime.

NieuwsFilm

meest populair