Marvel-films domineren de box office op gestoorde wijze in 2021

Marvel-films domineren de box office op gestoorde wijze in 2021

30% van de box office verdienste was van Marvel-films.

Marvel-films zijn goed voor 30 procent van de totale Amerikaanse box office van 2021. De Amerikaanse box office verdubbelde zijn verdienste ten opzichte van 2020, toen massale sluitingen van bioscopen de industrie keihard raakten.

In 2021 werden heel wat beperkingen opgeheven. Daardoor zijn behoorlijk wat films een succes geworden, waaronder No Time to Die (de laatste Bond-film met acteur [url=]Daniel Craig[/url]), de epische showdown Godzilla vs. Kong en natuurlijk de megahit van Marvel Studios en Sony Pictures: Spider-Man: No Way Home.

Heel wat Marvel-successen
Black Widow was de eerste Marvel-film die in 2021 uitgebracht werd. De film kwam in mei zowel in de bioscoop als op streamingdiensten uit. In de Verenigde Staten haalde die 183,6 miljoen dollar op. Vervolgens kwam Venom: Let There Be Carnage uit, dat de zevende best verdienende film van het jaar werd.

Toen was het nog de beurt aan Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings en daarna - afgelopen november - aan Eternals. En dan is er nog de release van Spider-Man: No Way Home, dat wereldwijd een gigantische hit blijkt te zijn.

The Wrap meldt nu dat Marvel-films goed waren voor 30 procent van de Amerikaanse box office in 2021. Door die vijf films was de box office van Marvel "hoger dan het marktaandeel van elke andere studio in 2021."

NieuwsFilm

meest populair