Meest schokkende slotscènes in films die je nooit vergeet

Meest schokkende slotscènes in films die je nooit vergeet

Dit zijn slotscènes die je niet zag aankomen.

Het einde van een film zie je regelmatig van mijlenver aankomen. Maar dit is zeker niet altijd het geval. Sommige films weten je echt te overrompelen. Hieronder zetten we drie van de meest schokkende slotscènes bij elkaar.

Uiteraard zijn er nog veel meer schokkende eindscènes te bedenken. Plaats ze in de reacties. En ja, dit is een flink SPOILER-artikel. Dus ben gewaarschuwd.

The Mist

Regie: Frank Darabont | Jaar: 2007

Het einde toegelicht: Het einde van deze verfilming van het gelijknamige boek van Stephen King is zeker schokkend. In de slotscène zien we hoe het personage David Drayton (Thomas Jane) vier mensen doodt, waaronder zijn kind. Op het moment dat hij uit zijn auto stapt om zich te laten opeten door een monster, komen er tanks aanrijden en blijkt hij gered. Als hij even had gewacht...



Seven

Regie: David Fincher | Jaar: 1995

Het einde toegelicht: Nadat rechercheurs David Mills (Brad Pitt) en William Somerset (Morgan Freeman) de dader van een reeks lugubere moorden in handen hebben, neemt deze John Doe (Kevin Spacey) hen mee naar een locatie waar een laatste onthulling zal zijn. Dit blijkt het hoofd van Davids zwangere vrouw Tracy (Gwyneth Paltrow) en dit dwingt David om Doe te vermoorden en zo Doe's monsterlijke plan te voltooien.



Eden Lake

Regie: James Watkins | Jaar: 2008

Het einde toegelicht: In de film zien we hoe een gelukkig stel, Jenny (Kelly Reilly) en Steve (Michael Fassbender), op een gruwelijke wijze worden geterroriseerd door een groep hangjongeren. Aan het einde vlucht Jenny weg en belandt ze in een huis met volwassenen. Maar ze is niet gered, het blijken de ouders van Brett (Jack O'Connell), de leider van de groep losgeslagen jongeren.



NieuwsFilm

meest populair