'Spider-Man: No Way Home'-schrijvers over gemene sterfgeval

'Spider-Man: No Way Home'-schrijvers over gemene sterfgeval

Niet alles was leuk aan Spider-Man: No Way Home.

Let op: Dit artikel bevat SPOILERS over Spider-Man: No Way Home.

Aunt May zegt het: "With great power must also come great responsibility", een gevleugelde uitspraak in de Spider-Man franchise. In Spider-Man: No Way Home spreekt ze de woorden vlak voordat ze overlijdt in de armen van haar neefje Peter Parker.

Voor vroegere Peter Parkers werden de welbekende woorden uitgesproken door Uncle Ben. In het geval van Spider-Man: No Way Home zijn de woorden verbonden aan Green Goblin die opmerkt dat geen enkele goede daad ongestraft gaat.

Spider-Man: No Way Home
We zien in Spider-Man: No Way Home hoe Peter probeert de schurken die uit het multiversum kwamen te genezen van hun kwaadaardige kant. In het geval van de Green Goblin, verpest die de plannen van Peter Parker bijna door Aunt May te vermoorden.

"We bevinden ons op een punt waarin we het gevoel hadden dat er een verlies, een offer, moest zijn voor Peter om te betalen voor zijn keuze om al die schurken te redden," aldus Erik Sommers die het script schreef in samenwerking met Chris McKenna.

"Ik denk dat het voor ons al vrij snel duidelijk werd dat Aunt May degene was die we nodig hadden om het punt te maken. We wilden laten zien hoe Peter Parker het verlies moet verwerken dat de anderen ook moesten verwerken in hun eerste films."

NieuwsFilm

meest populair