Deze grote oorlogsfilms verschijnen nog dit jaar

Deze grote oorlogsfilms verschijnen nog dit jaar

In de bioscoop of op streaming.

Ook in 2022 moeten er weer een aantal oorlogsfilms verschijnen. Hieronder een blik op de titels die al bekend zijn. Het zijn films die in de bioscoop debuteren of gelijk op streaming.

Munich: The Edge of War

Regie: Christian Schwochow | Hoofdrollen: Jeremy Irons, George MacKay, Sandra Hüller, August Diehl, Jessica Brown Findlay, Alex Jennings, Ulrich Matthes | 21 januari op Netflix



Najaar 1938. Een Britse ambtenaar en een Duitse diplomaat ontmoeten elkaar in München en proberen oorlog in Europa te voorkomen. Gebaseerd op het boek van Robert Harris.

Natural Light

Regie: Dénes Nagy | Hoofdrollen: Ferenc Szabó, László Bajkó, Tamás Garbacz, Gyula Franczia | 17 februari in de bioscoop



De Sovjet-Unie ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. István Semetka is een eenvoudige Hongaarse boer die als Caporaal dient in een speciale eenheid die op zoek gaat naar partizanen. Op weg naar een afgelegen dorp komt zijn compagnie onder vijandelijk vuur te liggen. Als de commandant wordt gedood, moet Semetka zijn angsten overwinnen en het bevel over de eenheid overnemen terwijl hij wordt meegesleurd in een chaos die hij niet kan beheersen.

Operation Mincemeat

Regie: John Madden | Hoofdrollen: Colin Firth, Jason Isaacs, Matthew Macfadyen, Kelly Macdonald, Mark Gatiss, Simon Russell Beale, Penelope Wilton, Alex Jennings | 21 april in de bioscoop



Dit waargebeurde verhaal speelt zich af in de Tweede Wereldoorlog, in het jaar 1942. Operatie Mincemeat was een geallieerd misleidingsplan, met het doel het Duitse opperbevel van desinformatie te voorzien en de Duitsers te doen geloven dat er een invasie zou plaatsvinden op Sardinië en Griekenland, en niet op Sicilië, de eigenlijke plaats van de invasie.

Nog vijf oorlogsfilms in 2022

Devotion van J.D. Dillard: Een paar gevechtspiloten van de Amerikaanse marine riskeren hun leven tijdens de Koreaanse oorlog en worden enkele van de meest gevierde 'wingmen' van de marine. Op 11 augustus 2022 in de bioscoop.

White Bird: A Wonder Story van Marc Forster: Dit drama gaat over een jong Joods meisje dat tijdens de Tweede Wereldoorlog door een jongen en zijn gezin werd verborgen in het door het nazi's bezette Frankrijk. Vanaf 16 september in de bioscoop.

All Quiet on the Western Front van Edward Berger: De angstaanjagende ervaringen van een jonge Duitse soldaat aan het front tijdens de Eerste Wereldoorlog. Op Netflix in 2022.

The Greatest Beer Run Ever van Peter Farrelly: Het verhaal van een man die New York in 1967 verlaat om bier te brengen naar zijn jeugdvrienden in het leger terwijl ze vechten in Vietnam. In 2022 in de bioscoop.

Come Out Fighting van Steven Luke: een actiefilm die zich tijdens de Tweede Wereldoorlog afspeelt en gaat over het 761e tankbataljon bekend als The Black Panthers. In 2022 te zien.

NieuwsFilm

meest populair