'The Batman' maakt van Riddler een angstaanjagende schurk

'The Batman' maakt van Riddler een angstaanjagende schurk

Paul Dano over z'n rol in de langverwachte film.

The Batman's Paul Dano vertelt in een nieuw interview over de intensiteit van zijn kostuum als Riddler in de aankomende DC-film. Daarin zien we hoe Bruce Wayne in zijn tweede jaar beland is als Batman in Gotham City.

De Riddler is in dat alles de grote antagonist. En deze versie van Edward Nashton is merkbaar duisterder dan waar fans aan gewend zijn. Volgens regisseur Matt Reeves is zijn versie van de Riddler geïnspireerd op de Zodiac Killer. Deze versie van het personage is koud, gestoord en vastbesloten.

Sinister kostuum
Tijdens een interview met Empire Magazine ging Dano in op het kostuum van zijn Riddler. Hij vertelde dat 't kostuum de sinistere kanten van zijn personage moet reflecteren, en dat hij daardoor ook aangetrokken werd tot de film.

"Ik denk dat het DIY-element in het kostuum enger was dan de verfijnde en soms samengestelde designs die ook wel eens gebruikt zijn. Het kostuum was voor mijn gevoel heel krachtig. Als je zoiets aandoet, kan je het echt tot je laten spreken en je lichaam iets laten vertellen. Zo is er echt een manier om het een eigen leven te geven," aldus Dano.

Zijn Riddler maakt het de corruptie in Gotham City moeilijk. Hij heeft het voorzien op de rijken in de stad, evenals de familie Wayne (misschien wel de rijkste van de hele stad).

NieuwsFilm

meest populair