9 Netflix Original films die je niet wil missen in 2022

9 Netflix Original films die je niet wil missen in 2022

We zetten de grootste op een rij.

Netflix voegt in 2022 tal van Original Films toe. We verwachten er tientallen. Dat kan het moeilijk maken om de bomen nog door het bos te zien. En dus zetten we negen van de meest opvallende nieuwe Netflix-films van 2022 voor je op een rij.

Blonde (2022)
Bekijk de afbeeldingRegie: Andrew Dominik | Cast: Ana de Armas, Adrien Brody, Scoot McNairy, Bobby Cannavale
Na een traumatische jeugd groeit Norma Jeane Mortenson in het Hollywood van de jaren 1950 uit tot een filmster en sekssymbool. Onder het pseudoniem Marilyn Monroe wordt ze wereldberoemd. Maar de schone schijn op het witte doek staat in schril contrast met de liefdesproblemen, uitbuiting, machtsmisbruik en drugsverslaving waarmee ze in haar privéleven geconfronteerd wordt.

Knives Out 2 (2022)
Regie: Rian Johnson | Cast: Daniel Craig, Kathryn Hahn, Jessica Henwick, Ethan Hawke
Netflix telde een half miljard neer voor twee nieuwe Knives Out-films. Daniel Craig is als enige acteur terug in deze film en speelt weer de rol van Benoit Blanc. Hij lost nu een mysterie op in Griekenland.

Enola Holmes 2 (2022)
Regie: Harry Bradbeer | Cast: Henry Cavill, David Thewlis, Millie Bobby Brown, Helena Bonham Carter
Het gerucht gaat dat deze tweede film in de franchise rond het rebellerende en koppige nichtje van Sherlock Holmes de titel Enola Holmes 2: The Case of the Left-Handed Lady krijgt, maar dat is nog niet bevestigd. We weten ook nog vrijwel niets over het verhaal.

The Texas Chainsaw Massacre (2022)
Bekijk de afbeeldingRegie: David Blue Garcia | Cast: Alice Krige, Elsie Fisher, Nell Hudson, Sarah Yarkin
Melody, een 25-jarige zakenvrouw uit San Francisco, neemt haar jongere tienerzus mee naar Texas op zakenreis, uit angst haar alleen achter te laten in de stad. De zus, Dreama, is een amateurfotograaf die gebonden is aan een rolstoel. Het duurt niet lang voordat ze voor hun leven moeten vechten tegen een 60 jaar oud fenomeen.

All Quiet on the Western Front (2015)
Bekijk de afbeeldingRegie: Roger Donaldson |
De angstaanjagende ervaringen van een jonge Duitse soldaat aan het westerse front tijdens de Eerste Wereldoorlog.


Brazen (2022)
Bekijk de afbeeldingRegie: Monika Mitchell | Cast: Alyssa Milano, Sam Page, Barry W. Levy, Colleen Wheeler
Als haar zus vermoord wordt, en haar dubbelleven als webcam performer blootgelegd wordt, negeert Grace de waarschuwingen van een koele detective. Ze raakt betrokken bij de zaak.

Apollo 10½ (2022)
Bekijk de afbeeldingRegie: Richard Linklater | Cast: Zachary Levi, Jack Black, Glen Powell, Josh Wiggins
Een nieuwe film van regisseur Richard Linklater en een waar we natuurlijk enorm naar uitkijken. Dit coming-of-age verhaal speelt zich af in de suburbs van Houston, Texas in de zomer van 1969 en draait om de historische maanlanding van Apollo 11.

Pinocchio (2022)
Bekijk de afbeeldingRegie: Guillermo del Toro, Mark Gustafson | Cast: Finn Wolfhard, Cate Blanchett, Ewan McGregor, Tilda Swinton
Een duistere versie van het klassieke sprookje over een houten pop die een echt jongetje van vlees en bloed wil worden.

Killers of the Flower Moon (2022)
Regie: Martin Scorsese | Cast: Jesse Plemons, Leonardo DiCaprio, Brendan Fraser, Robert De Niro
Het historische verhaal speelt zich af in het jaar 1920 en draait om de Osage-indianen die op mysterieuze wijze zijn vermoord. Men had wel hun vermoedens, de stam bevond zich op land dat rijkelijk gevuld was met olie. De zaak werd aan een gloednieuwe wetshandhavingsdienst overhandigd, tegenwoordig de dag bekend als de FBI (Federal Bureau of Investigation). Het nieuwe agentschap moest tegen corruptie strijden om het misdrijf op te lossen.

NieuwsFilm

meest populair