Cast Avatar 2 moest op een 'gevoelsherinneringsreis'

Cast Avatar 2 moest op een 'gevoelsherinneringsreis'

James Cameron nam zijn cast mee naar het regenwoud.

Avatar was in 2009 een van de grootste films ooit, met een box office van zo'n 2 miljard dollar. Gezien die prestatie was het niet heel gek dat James Cameron meteen kon beginnen met de ontwikkeling van een vervolg. Dat werden er uiteindelijk maar liefst 4 (!) waarvan we volgend jaar de eerste, Avatar 2, kunnen zien.

Cameron vertelde tijdens een uitgebreid interview met Variety over het maken van de nieuwe Avatar-film. Hij dompelde voor de opnames zijn acteurs onder in het leven van inheemse stammen in de jungle.

Diep gaan voor Avatar 2
Variety onthulde dat hij enkele dagen in het regenwoud van Kauai leefde met zijn cast. Zij konden daar leren bewegen en bestaan in een dergelijke omgeving.

"Ik nam mijn acteurs mee naar wat ik een gevoelsherinneringsreis noemde," legde Cameron uit. "We gingen naar Kauai, waar we een paar dagen in het regenwoud leefden. We kookten op ondergrondse vuurputten, dronken water van de bladeren. Ik zei: 'Goed, we gaan een bad bewandelen en ik wil dat je zoveel mogelijk observeert hoe je je voeten plaatst, hoe je je handen gebruikt bij een steil stuk. Dat moet je je herinneren, hoe dat voelde, hoe het rook en dat moet je meenemen naar een relatief steriele omgeving'. Dus we vertrokken allemaal op die reis."

Avatar 2 gaat echter verder dan alleen de jungles van Pandora, en kijkt ook naar de oceanen van de wereld.

NieuwsFilm

meest populair