De 10 films waar filmliefhebbers 't meest naar uitkijken in 2022

De 10 films waar filmliefhebbers 't meest naar uitkijken in 2022

IMDb zette een top tien op 'n rij.

De IMDb stelt elk jaar een lijst samen met de meest geanticipeerde films van het jaar. Voor 2022 geldt dat kijkers volgens de grote filmsite het meest uitkijken naar de film The Batman, een van de vele DCEU-films van het komende jaar.

De lijst wordt gemaakt op basis van de pageviews van de meer dan 200 miljoen maandelijkse bezoekers van de IMDb. Het is dus een lijst die ook wel echt ergens op gebaseerd is.

The Batman (2022)
Bekijk de afbeeldingRegie: Matt Reeves | Cast: Andy Serkis, Peter Sarsgaard, Jeffrey Wright, Robert Pattinson
Het jaar van verkiezingen in Gotham City. Potentiële kandidaten voor het burgemeesterschap worden één voor één omgebracht door een mysterieus figuur dat bij elk van hen een raadsel achterlaat, geadresseerd aan de Batman. Het wordt vervolgens Batmans missie om te achterhalen wie deze schurk is.

Scream (2022)
Bekijk de afbeeldingRegie: Matt Bettinelli-Olpin, Tyler Gillett | Cast: Neve Campbell, Courteney Cox, David Arquette, Marley Shelton
Twintig jaar nadat het rustige stadje Woodsboro werd afgeschrikt door een aantal gewelddadige moorden, worden de bewoners opnieuw geteisterd door een moordenaar, die zich achter het Ghostface masker schuilt met een groep tieners als doelwit. Neve Campbell (Sidney Prescott), Courteney Cox (Gale Weathers) en David Arquette (Dewey Riley) keren terug in hun iconische rollen.

Thor: Love and Thunder (2022)
Bekijk de afbeeldingRegie: Taika Waititi | Cast: Melissa McCarthy, Karen Gillan, Chris Hemsworth, Natalie Portman
Thor komt lijnrecht tegenover Gorr the God Butcher te staan, z'n gevaarlijkste tegenstander tot nu toe. Ook wordt hij herenigd met z'n voormalige geliefde Jane Foster, die nu ineens ook superkrachten krijgt en Mighty Thor wordt.

Top Gun: Maverick (2020)
Bekijk de afbeeldingRegie: Joseph Kosinski | Cast: Jennifer Connelly, Tom Cruise, Jake Picking, Val Kilmer
Na meer dan dertig jaar bij de beste vliegeniers van Amerika gediend te hebben is Pete "Maverick" Mitchell (Tom Cruise) eindelijk waar hij hoort. Hij verlegd zijn grenzen als een nieuwsgierige testpiloot en ontwijkt zijn naderende vooruitgang in rang. Wanneer hij merkt dat er een van Top Gun-afgestudeerden traint voor een gespecialiseerde missie, ontmoet Maverick luitenant Bradley Bradshaw (Miles Teller), de zoon van Maverick's overleden vriend Nick "Goose" Bradshaw.

Killers of the Flower Moon (2022)
Regie: Martin Scorsese | Cast: Jesse Plemons, Leonardo DiCaprio, Brendan Fraser, Robert De Niro
Het historische verhaal speelt zich af in het jaar 1920 en draait om de Osage-indianen die op mysterieuze wijze zijn vermoord. Men had wel hun vermoedens, de stam bevond zich op land dat rijkelijk gevuld was met olie. De zaak werd aan een gloednieuwe wetshandhavingsdienst overhandigd, tegenwoordig de dag bekend als de FBI (Federal Bureau of Investigation). Het nieuwe agentschap moest tegen corruptie strijden om het misdrijf op te lossen.

Jurassic World: Dominion (2022)
Bekijk de afbeeldingRegie: Colin Trevorrow | Cast: Omar Sy, Chris Pratt, Bryce Dallas Howard, Dichen Lachman
Dinosaurussen leven onder de mensen. Dat belooft wat voor deze nieuwe Jurassic World-film, die zich over heel de wereld afspeelt en twee grote verhalen vertelt: die van de oorspronkelijke castleden en van onze nieuwe helden.

Doctor Strange in the Multiverse of Madness (2022)
Bekijk de afbeeldingRegie: Sam Raimi | Cast: Elizabeth Olsen, Rachel McAdams, Benedict Cumberbatch, Chiwetel Ejiofor
Tweede solofilm voor Doctor Strange, met hoofdrollen voor Benedict Cumberbatch en Elizabeth Olsen. Wat er precies gebeurt in de film is niet zeker, maar de film dient als culminatie van het verhaal dat ingezet is met WandaVision en voortgezet werd met Spider-Man: No Way Home.

Mission: Impossible 7 (2022)
Bekijk de afbeeldingRegie: Christopher McQuarrie | Cast: Pom Klementieff, Vanessa Kirby, Tom Cruise, Hayley Atwell
Ethan Hunt krijgt het natuurlijk weer zwaar in deze nieuwe Tom Cruise-film. Met wie hij in deze avonturenfilm te maken krijgt is nog even de vraag, maar natuurlijk is er weer een wereldwijd avontuur vol met actie die heel spectactulair is.

Uncharted (2021)
Bekijk de afbeeldingRegie: Ruben Fleischer | Cast: Tom Holland, Mark Wahlberg, Sophia Taylor Ali, Antonio Banderas
Uncharted draait om het avontuur van Nathan Drake, een avontuurlijke schattenzoeker die op zoek is naar het goud van El Dorado op een onbewoond eiland in de Pacifische Oceaan.

The Flash (2022)
Bekijk de afbeeldingRegie: Andres Muschietti | Cast: Ben Affleck, Michael Keaton, Ezra Miller, Temuera Morrison
Door een ongeluk in zijn laboratorium, verkrijgt politiewetenschapper Barry Allen superkrachten. Hij kan zich supersnel voortbewegen en besluit die krachten als The Flash in te zetten voor het goede. Als Barry terug in de tijd reist om z'n moeder te redden, gaat alles mis.

NieuwsFilm

meest populair