Geniet na van F1-winst Max Verstappen met deze films

Geniet na van F1-winst Max Verstappen met deze films

Max Verstappen na zeven jaar F1 dan toch wereldkampioen.

Gisteren werd Max Verstappen in de laatste ronde van de laatste race van het seizoen dan toch nog wereldkampioen Formule 1. De winst in Abu Dhabi bezorgde hem de eerste titel na alweer zijn zevende seizoen in hoogste klasse van autosport.

En zoals zijn vader Jos Verstappen zei over het moment dat vader en zoon samen een momentje hadden na de race: "Dat is iets tussen ons. Dat was heel fijn. We hadden allebei de tranen in onze ogen. Dit is een kinderdroom wat hier gebeurt. Hier hebben we al die honderdduizenden kilometers voor gereden. En dan op deze manier: beter kan je het niet verzinnen. Nu beseffen we het nog niet, dit had wel een film kunnen zijn."

Formule 1 en de racerij in film
In de filmwereld zijn al een aantal gave titels verschenen die over de autosport gaan. De misschien wel beste film is Rush uit 2013 over de strijd tussen aartsrivalen Niki Lauda en James Hunt in het F1-seizoen 1976. Lauda werd gespeeld door Daniel Brühl en Hunt door Chris Hemsworth.


Ook een gave film over autoracen is Le Mans '66 a.k.a. Ford vs Ferrari uit 2019 over de strijd tussen deze merken in de jaren zestig. Er zijn rollen voor onder meer Christian Bale en Matt Damon. Overigens verscheen in 1971 al de film Le Mans met Steve McQueen.


Ook een heel aardige racefilm is Days of Thunder uit 1990 met Tom Cruise in de hoofdrol. De film gaat over een talentvol autoracer in de NASCAR-sport. Gaan we wat verder terug in de tijd, dan is er ook Grand Prix uit 1966 van regisseur John Frankenheimer. Volgens velen de beste film in het subgenre.


Uiteraard zijn er ook heel wat documentaires gemaakt, zoals Senna uit 2010 en kun je op Netflix kijken naar Drive to Survive. Daar zijn al drie seizoenen van gemaakt.



NieuwsFilm

meest populair