Marvel Studios-baas vindt dat zijn films achtergesteld worden bij de prijzenceremonies

Marvel Studios-baas vindt dat zijn films achtergesteld worden bij de prijzenceremonies

Ook Kevin Feige doet een duit in het zakje.

Het is een debat dat maar gaande blijft. Zijn superheldenfilms nou wel of niet goed? Martin Scorsese en Ridley Scott staken, om maar een paar namen te noemen, hun mening in dit debat bepaald niet onder stoelen of banken.

Tijdens een interview met The Hollywood Reporter over het succes van de film Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings deed Marvel-baas Kevin Feige een duit in het zakje. Wat hem betreft worden de films in het genre enigszins achtergesteld vanwege vooroordelen.

Feige over 't genre
Feige vertelde dat Marvel Studios volgens hem toch een beetje een achterstand heeft, als het aankomt op het awards seizoen. De film Black Panther is volgens hem meer een buitenbeentje dan een gamechanger geweest wat dat betreft:

"Ik denk dat we altijd achter werden gezet omdat het Marvel-logo ervoor zit en omdat er bepaalde vooroordelen bestaan ten aanzien van het genre," aldus Feige.

"Ik hield ervan dat een kort moment dat allemaal aan de kant geschoven werd met Black Panther en het werk erkend werd als de prestatie die het is. Er zijn veel comic-fans die niet wisten wie Shang-Chi was. En dankzij het werk van Destin en van Dave en van Sue en van Joel, wist hij het publiek echt te raken. We herkenden het, het publiek herkende het en ik weet zeker dat het harde werk van alle betrokkenen om dit verhaal te vertellen erkend zal worden."

NieuwsFilm

meest populair