Kevin Feige over Oscarkansen van Marvel-films

Kevin Feige over Oscarkansen van Marvel-films

Gaat Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings voor de Oscar?

In totaal werden de films in de Infinity Saga in het Marvel Cinemtaic Universe genomineerd voor achttien Oscars. Zeventien daarvan waren in de technische hoek en slechts één was er voor een grote categorie. Dit was voor Beste film voor Black Panther uit 2018.

In gesprek met The Hollywood Reporter liet Marvel Studios-baas Kevin Feige weten dat het knap lastig is voor Marvel om genomineerd te worden voor een grote Oscar. Hij vindt dat er een "genrevooroordeel" heerst bij de Academy.

"Ik denk dat we altijd tekort komen vanwege het Marvel-logo en vanwege een genrevooroordeel dat zeker bestaat. Ik vond dat gewoon een schitterend moment met Black Panther. Het werk werd erkend," zei Feige.

Shang-Chi: Feige hoopt op erkenning
"Er zijn veel stripfans die niet wisten wie Shang-Chi is. En toch creëerde het werk dat Destin deed en Dave deed en Sue deed en Joel deed, iets nieuws dat zorgde voor een verbinding met het publiek," aldus Feige over de Oscarkansen van Shang-Chi and The Legend of The Ten Rings.

"Wij erkennen het, het publiek erkent het, en ik zou zeker genieten als het harde werk van al deze mensen die hun verhaal vertellen erkend worden," voegde hij eraan toe.

Het klinkt misschien wat raar om Shang-Chi in verband te brengen met een grote Oscar. De film kreeg wel een fraaie 91 procent op de Tomatometer van Rotten Tomatoes en maar liefst 98 procent als Audience Score.

NieuwsFilm

meest populair