Het Marvel Cinematic Universe brengt je in 2022 deze films en series

Het Marvel Cinematic Universe brengt je in 2022 deze films en series

We zetten de reeks op een rij.

De hoeveelheid Marvel Cinematic Universe-gerelateerde content neemt elk jaar weer flink toe. Ook 2022 zit boordevol films en series. Waar er ooit vier gepland stonden, komen nu nog maar drie films uit. Maar gelukkig zijn er ook televisieseries. We zetten de nieuwe content op een rij.

Doctor Strange in the Multiverse of Madness (2022)
Bekijk de afbeeldingRegie: Sam Raimi | Cast: Elizabeth Olsen, Rachel McAdams, Benedict Cumberbatch, Chiwetel Ejiofor | Releasedatum: 4 mei
Tweede solofilm voor Doctor Strange, met hoofdrollen voor Benedict Cumberbatch en Elizabeth Olsen. Waar de film precies over zal gaan is helaas niet bekend, al weten we dat Strange het nog zwaar gaat krijgen in z'n gevecht tegen de Scarlet Witch en bedreigingen uit het multiversum.

Thor: Love and Thunder (2022)
Bekijk de afbeeldingRegie: Taika Waititi | Cast: Melissa McCarthy, Karen Gillan, Chris Hemsworth, Natalie Portman | Releasedatum: 6 juli
Jane Foster is na jaren afwezigheid terug in het MCU. Ze krijgt superkrachten en gaat - als we de setfoto's mogen geloven - zelfs gebruik maken van Mjölnir. En dat heeft Thor straks nodig, want zijn vijand is de gevaarlijke Gorr the God Butcher.

Black Panther: Wakanda Forever (2022)
Bekijk de afbeeldingRegie: Ryan Coogler | Cast: Angela Bassett, Martin Freeman, Danai Jekesai Gurira, Lupita Nyong'o | Releasedatum: 9 november
Marvel Studios' Black Panther: Wakanda Forever zal doorgaan met het verkennen van de bijzondere wereld van Wakanda, en alle rijke en gevarieerde personages die in de eerste film geïntroduceerd werden. Geschreven en geregisseerd door Ryan Coogler, die ook achter Black Panther zat, zal de film op 8 juli 2022 vrijgegeven worden.

Vier series
Dan zijn er nog de series die we in 2022 verwachten. Daarbij beginnen we met Moon Knight, dat zes afleveringen krijgt en een hoofdrol heeft voor Oscar Isaac. De serie laat zijn zeer duistere en geconflicteerde superheld zien. Een figuur die worstelt met een meervoudige identiteitsstoornis en zijn krachten krijgt van een Egyptische God.

Dan komt de minder serieuze serie She-Hulk, een komedieserie met tien afleveringen die de vierde muur gaan doorbreken. In deze serie is actrice Tatiana Maslany te zien als het nichtje van Bruce Banner, die ook een groene boze kant krijgt.

Nick Fury neemt het daarnaast komend jaar op tegen een invasie van de Skrulls in de serie Secret Invasion - eveneens met zes afleveringen. Naast hem zien we ook Talos en ook Maria Hill voorbij komen. Tot slot verwachten we halverwege het jaar nog de serie Ms. Marvel, waarin Iman Vellani de rol van Kamala Khan speelt, een fangirl van Captain Marvel, die haar eigen krachten ontwikkelt.

The Guardians of the Galaxy Holiday Special (2022)
Bekijk de afbeeldingRegie: James Gunn | Cast: Bradley Cooper, Chris Pratt, Dave Batista, Vin Diesel
We weten nog vrijwel niets over The Guardians of the Galaxy Holiday Special, al is bekend dat de gebeurtenissen hierin ook van impact zijn op Guardians of the Galaxy Vol. 3.

NieuwsFilm

meest populair