Ridley Scott over het nieuwe meerdelige 'Alien'-project

Ridley Scott over het nieuwe meerdelige 'Alien'-project

Maar beter dan de eerste film wordt het niet volgens Scott.

Met Prometheus en Alien: Covenant probeerde Ridley Scott (House of Gucci, The Last Duel) eigenhandig nieuw leven te blazen in de geliefde Alien-franchise. Helaas lukte dit maar half aangezien de twee films niet zo presteerden als werd gehoopt. Een of meerdere vervolgen op Covenant werden geschrapt.

Alweer zo'n jaar geleden werd duidelijk dat er wordt gewerkt aan een nieuw Alien-project en wel aan een tv-serie die gaat verschijnen op de zender FX en in Nederland waarschijnlijk op Disney+ Star. Scott gaf in gesprek met BBC enkele details prijs.

8-10 uur durende tv-serie
"Er wordt een pilot geschreven samen met een bijbel over wat er gebeurt in de 8 tot 10 uur durende show," zei Scott volgens Variety tegenover BBC. Dit zou betekenen dat de serie zo'n tien tot dertien afleveringen krijgt.

Zo'n maand geleden sprak Scott met The Independent en toen liet de regisseur nog weten dat hij niet verwacht dat de serie zijn originele film Alien uit 1979 gaat overtreffen. "Deze zal nooit zo goed zijn als de eerste. Dat is wat ik kan zeggen," was toen zijn reactie.

De Alien-serie komt van Noah Hawley, regisseur van onder meer Lucy in the Sky uit 2019 en afleveringen van de series Fargo en Legion.

NieuwsFilm

meest populair