Deze 'Eternals' visuele effecten zijn zo goed dat ze je niet op zijn gevallen

Deze 'Eternals' visuele effecten zijn zo goed dat ze je niet op zijn gevallen

Dat had je waarschijnlijk niet verwacht.

Marvel-film Eternals laat fans achter met heel wat materiaal om over de discussiëren. Er zijn tien nieuwe superhelden, er zitten heel wat teases in de scènes na de aftiteling en we leren meer over de mythologie van het MCU. Maar iets minder was de CGI in de film.

Vooral de visuals die gebruikt zijn om de Deviants te maken, vielen zo nu en dan behoorlijk tegen. Opvallend is dat tegelijk een deel van de effecten zo goed was, dat niemand het opviel.

Visuele effecten
Weta Digital's VFX supervisor Matt Aitken onthulde in een interview dat de kostuums van twee personages in de postproductie volledig veranderd zijn. Die zijn daardoor volledig met de computer gemaakt, vanaf de nek van de acteurs.

"Thena, als zij in haar superheldenpak zit, is altijd volledig CG. Ze is CG vanaf haar nek, omdat het kostuum veranderde in de postproductie. Om haar lichamelijke performance te vangen, die had namelijk een bepaald iconisch aspect. Ze hebben Angelina Jolie met reden gecast. En deel daarvan is omdat ze beweegt als een danseres," aldus Aitken.

Volgens hem werd dat benadrukt met de nieuwe effecten. Ook werd bewust besloten om alle beelden te houden, omdat je dat niet zou kunnen vervangen.

Eternals draait nu in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair