Opvallende 'Avatar'-fantheorie maakt ook van de Na'vi indringers

Opvallende 'Avatar'-fantheorie maakt ook van de Na'vi indringers

Wat nou als de Na'vi de maan Pandora ook zijn binnengevallen?

James Cameron's Avatar draait om de Na'vi, de inheemse bewoners van de buitenaardse planeet Pandora. Maar wat nou als de Na'vi ergens anders vandaan komen?

De afgelopen vijftien jaar werkt James Cameron al aan zijn vervolgfilms. We zullen dan meer zien van de strijd van de Na'vi tegen de mensheid die als indringers de planeet over willen nemen vanwege de grondstoffen die er te vinden zijn. Maar wat nou als de Na'vi ook indringers zijn?

Indringers op Pandora
De Na'vi leven als een geheel met de planeet Pandora. Ze gebruiken alleen dat wat ze echt nodig hebben en zijn daarmee heel anders dan de mensheid, die de planeet overhoop komt halen.

Tegelijk valt heel erg op dat de Na'vi niet heel sterk lijken op andere wezens op Pandora. Op Aarde delen de meeste gewervelde dieren eigenschappen. Van mensen tot salamanders en velociraptors: twee ogen en vier ledematen zijn de standaard.

Voor Pandora geldt dat dieren over het algemeen zes ledematen, vier ogen en ademgaten net boven de nek hebben. Voor de Na'vi geldt dat ze dat niet hebben: zij hebben vier ledematen, twee ogen en een mond en neus om door te ademen.

Opvallend genoeg hebben ook de meeste dieren die je op Pandora ziet twee zenuwclusters op hun hoofd, waar de Na'vi er één in hun staart hebben.

Hoe dan?
Je kan dat op verschillende manieren uitleggen. Fans denken bijvoorbeeld dat de Na'vi gemaakt zijn door een technologisch nog geavanceerdere soort, zodat ze onder de wezens van Na'vi kunnen leven (waardoor ze dus wel dat ene zenuwcluster hebben).

Een andere mogelijkheid waar fans naar kijken, is dat de Na'vi afstammen van het leven op Aarde. Dat zou ook kunnen uitleggen hoe het mogelijk is om het dna van de Na'vi te combineren met dat van mensen om zo de Avatars te maken.

Of we hebben gewoon nog lang niet alles gezien van de planeet Pandora, en Avatar 2 laat zien dat er wezens rondlopen op de planeet die veel meer op de Na'vi lijken. Voorlopig gokken we daar maar op.

NieuwsFilm

meest populair