De Top-10 op Netflix werkt voortaan totaal anders

De Top-10 op Netflix werkt voortaan totaal anders

Andere rekensom om te bepalen welke films en series het best bekeken worden.

Hoe vaak kijk jij even in de Top-10 op Netflix om te zien of er nog wat leuks voor je tussen staat. Mogelijk zeer regelmatig, aangezien de grootste nieuwe en recente titels in het lijstje staan. Nu is er het bericht dat Netflix de lijst voortaan op een andere manier samenstelt.

Voorheen kwam de lijst tot stond door te kijken naar de content waarvan het vaakst ten minste (de eerste) twee minuten is afgespeeld. Daar komt volgens The Hollywood Reporter verandering in. Netflix gaat namelijk kijken naar het totaal aantal gekeken uren de content.

"De ranglijst wordt nu gebaseerd op het totale aantal bekeken uren voor een bepaalde titel in plaats van de vorige standaard van Netflix op basis van twee minuten," valt er op THR te lezen.

Reactie Netflix op lijst met best bekeken films en series
"Na de verschillende opties te hebben bekeken, zijn we van mening dat betrokkenheid, gemeten aan de hand van het aantal bekeken uren, een sterke indicator is voor de populariteit van een titel, evenals voor de algehele tevredenheid van leden, wat belangrijk is voor het behoud van abonnementsservices," verklaarde Pablo Perez De Rosso, VP of Content strategy, Planning and Analysis bij Netflix.

De huidige Top-10 lijst wordt komende weken waarschijnlijk gedomineerd door de nieuwe Netflix-blockbuster Red Notice. De actiefilm zou een kijkersrecord voor een originele film van de streamingdienst hebben neergezet.

NieuwsFilm

meest populair