Gerucht: gedoe met Patty Jenkins houdt 'Star Wars: Rogue Squadron' tegen

Gerucht: gedoe met Patty Jenkins houdt 'Star Wars: Rogue Squadron' tegen

Regisseur Patty Jenkins zou het niet eens zijn met Lucasfilm.

Over een paar jaar moet er weer een nieuwe Star Wars-film in de bioscopen verschijnen. Deze volgt na de vijf films van het Lucasfilm onder Walt Disney en de eerste in een nieuwe reeks, met mogelijk zelfs een nieuwe trilogie.

De eerste nieuwe film moet Rogue Squadron gaan heten en werd alweer even geleden aangekondigd met Wonder Woman 1984-regisseur Patty Jenkins aan het roer. Recent werd duidelijk dat de film niet in haar agenda past, zodat de film in december 2023 kan verschijnen.

"Creatieve meningsverschillen"
Volgens Matthew Belloni van The Hollywood Reporter is er echter meer aan de hand. Er wordt nu gemeld dat Jenkins zich niet kan vinden in de werkwijze van Lucasfilm. De studio van Disney zou te veel op "micromanagement" zitten.

En dit zou niet op zichzelf staan. Volgens Belloni zouden meerdere filmmakers tegen de situatie zijn aangelopen en dit zou te maken hebben met het beleid van Lucasfilm-baas Kathleen Kennedy. Onder meer David Benioff en Dan Weiss (Game of Thrones) en Rian Johnson (Star Wars: The Last Jedi) zouden er moeilijkheden mee hebben gehad.

Vooralsnog staat Star Wars: Rogue Squadron gepland voor midden december 2023 en Jenkins lijkt zich nu te gaan richten op Wonder Woman 3.

NieuwsFilm

meest populair