'Star Wars' onthult blik op de troonzaal van Darth Vader

'Star Wars' onthult blik op de troonzaal van Darth Vader

Dat ziet er vet uit.

Concept art voor de televisieserie rond Obi-Wan Kenobi, geeft een eerste blik op de troonzaal van Darth Vader in zijn toren op de planeet Mustafar.

Op de planeet Mustafar werd Darth Vader min of meer geboren in de iconische vorm die we kennen uit de eerste Star Wars-films. Daarvoor zag hij er nog uit als Anakin Skywalker, maar op Mustafar verbrandde hij grotendeels en overleefde hij ternauwernood het gevecht tegen zijn voormalig leermeester en bondgenoot Obi-Wan Kenobi.

Terug naar Mustafar
De serie rond Obi-Wan omvat niet alleen de terugkeer van die welbekende Jedi-held, maar ook de terugkeer van de kwaadaardige Darth Vader.

Hoewel Disney nog niet heeft laten weten wanneer de serie te zien is, bouwt men met nieuwe concept art die is vrijgegeven, wel aan de hype rond het project.

Vandaag is er dus een eerste blik vrijgegeven op de troonzaal van Darth Vader, in een toren die volgens de boeken gebouwd is door de geest van de oeroude Sith Lord Darth Momin. Het design was een manier om de duistere kant van de Force te kanaliseren.

De ramen achter de troon van Vader laten de vulkanische gassen van Mustafar zien. Volgens de serie Star Wars Rebels werden door de Inquisitors gevangen Jedi naar Mustafar gebracht, waar ze geëxecuteerd werden.


Bekijk de afbeelding

NieuwsFilm

meest populair