Marvel-film 'Eternals' creëert een groot plotgat rond het MCU

Marvel-film 'Eternals' creëert een groot plotgat rond het MCU

Let op: alleen lezen als je de film al gezien hebt.

Let op: Dit artikel bevat SPOILERS.

Marvel-film Eternals onthult waarom de groep helden niet ingreep toen Thanos de Aarde aanviel en uiteindelijk middels de Snap de helft van al het leven in het universum doodde. Maar dat zorgt voor een plotgat.

In eerste instantie onthult Eternals dat de helden niet ingrepen omdat ze dat niet mochten van de Celestials. Ingrepen waren enkel toegestaan als de Deviants betrokken waren. Maar die zijn al eeuwen uitgeroeid, en dus bemoeiden de Eternals zich niet met deze strijd. Later bleek dit slechts een deel van het antwoord.

Meer aan de hand
Later in Eternals blijkt dat de Eternals in het geheim de weg vrijmaken voor de Emergence, waardoor de Celestial Tiamut op Aarde kan opkomen. Oorlog was een noodzakelijk onderdeel van de menselijke evolutie, waardoor technologische innovatie voortgestuwd kon worden en de populatie weer kon blijven groepen.

De Snap van Thanos leidde tot een grote tegenslag als het op de Emergence aankomt, die al deze levens namelijk nodig had.

De kans lijkt groot dat Arishem wel weet van de queeste van Thanos naar de Infinity Stones. Hij zou daarom ook moeten weten hoe groot de gevolgen van het slagen van de missie van Thanos zou zijn: de Emergence zou dan weer vele millennia uitgesteld worden. In dat opzicht lijkt Eternals dus voor een nieuw plotgat te zorgen.

Tegelijk bleek het achteraf wel goed dat de Eternals niet ingrepen: de Snap en Blip zorgden voor een grote golf aan energie en een groei in bevolking bij terugkeer. Door die energie-uitbarsting kon de Emergence beginnen. Alleen konden de Celestials dat natuurlijk niet weten en blijft het plotgat daarmee helaas bestaan.

NieuwsFilm

meest populair