'Star Wars: The Rise of Skywalker' schrapte personage dat de franchise had moeten veranderen

'Star Wars: The Rise of Skywalker' schrapte personage dat de franchise had moeten veranderen

Matt Smith vertelt eindelijk over zijn rol.

Zoals bij elk project waar heel wat fans naar uitkijken, hoorden we over Star Wars: The Rise of Skywalker ook talloze geruchten. Zo ging het verhaal dat Matt Smith een belangrijke rol zou spelen.

Maar toen we Star Wars: The Rise of Skywalker in de bioscoop konden zien, bleek Smith opvallend genoeg te ontbreken. Twee jaar nadien vertelt Smith voor het eerst iets over de geruchten. Die blijken te kloppen: Smith sprak meermaals met Lucasfilm over een rol in de film. En volgens de acteur was het een belangrijke rol.

Belangrijke Star Wars-rol
Josh Horowitz sprak tijdens de Happy Sad Confused-podcast met Smith en vroeg hem of hij ooit een scène opgenomen had voor Star Wars: The Rise of Skywalker.

Smith bevestigde er dicht bij geweest te zijn. "Maar het is nooit rond gekomen. Ik geloof dat de rol die ze voor mij in gedachten hadden overbodig werd. Ze hadden het niet nodig en dus zat ik nooit in Star Wars."

Horowitz vroeg de acteur vervolgens of hij meer te delen had. "Dat zo ik niet zeker weten, maar het was behoorlijk tof. Het was een toffe rol en concept. Het was iets heel groots, een groot detail uit het verhaal. Een detail van Star Wars dat echt transformatief geweest zou zijn, maar het kwam nooit rond."

De geruchten gingen dat Smith's personage verbonden zou zijn aan Palpatine. Dat wilde de acteur dan weer niet bevestigen.



NieuwsFilm

meest populair