'Overlord'-regisseur gaat voor opvallende nieuwe horrorfilm

'Overlord'-regisseur gaat voor opvallende nieuwe horrorfilm

De Horror Manga Gantz naar het witte doek.

Heb jij de film Overlord gezien, de zombie-oorlogsfilm met een sowieso al een voortreffelijke openingsscène (zie onder)? Deze kwam van regisseur Julius Avery (Son of a Gun) en hij heeft nu een nieuwe uitdaging gevonden in het verfilming van een bekende manga.

En die manga heeft de titel Gantz, een horrormanga die in 2000 startte en na 37 edities in 2013 werd afgerond. De fans van Gantz zagen mogelijk ook de animeserie die verscheen in 2004, de live-actionfilms uit 2011 en de CGI-film Gantz: 0 uit 2016.

Gantz van Sony Pictures
Het verhaal gaat over de middelbare scholieren Kei Kurono en Masaru Kato, die na te zijn omgekomen bij een treinongeluk, deel uitmaken van een semi-postuum "spel" waarin ze samen met een aantal andere recent overleden mensen worden gedwongen om buitenaardse wezens op te sporen en te doden die tot de tanden bewapend zijn in allerlei futuristische technologie, wapens en andere items.

Overigens krijgen we van filmmaker Avery komende periode meer films te zien. Zo werd hij door producent James Wan aangetrokken om de nieuwe Van Helsing te regisseren en volgend jaar verschijnt zijn soort van superheldenfilm Samaritan met niemand minder dan Sylvester Stallone.



NieuwsFilm

meest populair