Deze DC-film ging niet door vanwege 'Zack Snyder's Justice League'

Deze DC-film ging niet door vanwege 'Zack Snyder's Justice League'

Regisseur Ava DuVernay laat het doorschemeren.

Het DC Extended Universe pakt heel anders uit dan hoe deze franchise in 2014 werd gepresenteerd. De nodige films in de reeks werden achter de schermen aangepast en er werden zelfs titels geschrapt. Ook nu nog blijft Warner Bros. de boel aanpassen om een andere richting dan het "Snyderverse" te forceren.

In april dit jaar werd bekend dat de studio niet doorgaat met de film New Gods, een project dat al een flinke tijd in ontwikkeling is bij Ava DuVernay, bekend van onder meer de geprezen film Selma en de Disney-flop A Wrinkle in Time uit 2018.

Zack Snyder's Justice League cancelt New Gods
Toen de film werd gecanceld werd er door de studio aangegeven dat dit kwam doordat er "geen natuurlijke ruimte in de komende DC-opstelling" zou zijn. Nu komt DuVernay met iets meer verduidelijking.

In een interview laat de filmmaker duidelijk doorschemeren dat haar project niet doorging doordat het teveel leek op een deel in een andere film. En het kan niet anders dat dit te maken had met Zack Snyder's Justice League waarin ook "New Gods" te zien zijn.

DuVernay is overigens als schrijver en producent verbonden aan Naomi van The CW en als regisseur en producent aan DMZ van HBO Max. Dit zijn allebei DC-series van Warner Bros. Television.



NieuwsFilm

meest populair