Jake Gyllenhaal scoort hoofdrol in oorlogsfilm van Guy Ritchie (Sherlock Holmes)

Jake Gyllenhaal scoort hoofdrol in oorlogsfilm van Guy Ritchie (Sherlock Holmes)

Dit klinkt nu al als een veelbelovend project!

Regisseur Guy Ritchie maakt altijd vermakelijke tot (zeer) goede films, terwijl acteur Jake Gyllenhaal erom bekend staat zorgvuldig zijn projecten uit te kiezen. Goed nieuws dus voor de filmfanaten, aangezien de twee bekendheden de handen nu in elkaar slaan!

Gyllenhaal heeft namelijk getekend voor de hoofdrol in Ritchie's The Interpreter, een oorlogsfilm. Het verhaal gaat over sergeant John Kinley (Gyllenhaal) en zijn tolk, Ahmed. Hun eenheid voert een gevaarlijke missie uit in Afghanistan, waar ze in een val worden gelokt en moeten zien te overleven.

Inspiratie
Ritchie heeft zich naar verluidt laten inspireren door waargebeurde verhalen van oorlogsveteranen en hun tolken. De regisseur heeft dan ook zelf het script geschreven, maar werd hierin wel bijgestaan door Marn Davies en Ivan Atkinson. Zij werkten al eerder samen met de filmmaker aan zijn recentere films, The Gentlemen en Wrath of Man.

Ritchie staat voornamelijk bekend om zijn Britse misdaadfilms (zoals Lock, Stock and Two Smoking Barrels en Snatch) maar heeft ook al een paar blockbusters gemaakt (denk bijvoorbeeld maar aan de Sherlock Holmes-films en de live-action-remake van Aladdin).

Genre
Het mag dan wel de eerste oorlogsfilm van de regisseur worden, Gyllenhaal was al eerder te zien in soortgelijke projecten. De acteur wist namelijk hoge ogen te gooien in Jarhead en Brothers. Buiten The Interpreter heeft hij eveneens getekend voor een andere oorlogsfilm, genaamd Combat Control.

De opnames van The Interpreter zullen normaalgesproken begin volgend jaar beginnen.

NieuwsFilm

meest populair