'Rust'-crewlid geeft iemand de schuld voor de tragische dood van cameravrouw Hutchins

'Rust'-crewlid geeft iemand de schuld voor de tragische dood van cameravrouw Hutchins

En nee, volgens Svetnoy is het niet Alec Baldwin.

Enkele dagen geleden schoot Alec Baldwin per ongeluk cameravrouw Halyna Hutchins dood op de set van de western Rust. Ondanks het feit dat dit gebeurde met een neppistool en de acteur dus niet schuldig wordt bevonden, zegt Serge Svetnoy, het hoofd belichting van de film, dat Hucthins' dood het gevolg is van nalatigheid en een gebrek aan professionalisme.

Svetnoy werkte al jarenlang samen met Huchins en laat nu weten dat hij naast haar stond toen zij, en regisseur Joel Sauza, geraakt werden: "Ze is gestorven in mijn armen."

Schuld
Ook al is nog niemand schuldig bevonden, Svetnoy zegt dat sommige mensen hun werk niet goed hebben gedaan. Hij lijkt het hier voornamelijk over een bepaalde persoon te hebben, namelijk de 24-jarige wapenexpert Hannah Gutierrez-Reed.

Zo vervolgt Svetnoy: "De persoon die het wapen ter plaatse moest controleren, de persoon die moest aankondigen dat er een geladen pistool op de set was en de persoon die het wapen moest controleren voordat het naar de set werd gebracht, hebben hun werk niet gedaan met als gevolg dat er iemand gestorven is".

"Ik ben er zeker van dat we enkel met professionals hebben gewerkt, behalve wat de wapens betreft. Een 24-jarige kan onmogelijk professioneel met wapens omgaan".

Producenten
Svetnoy richt zich ook nog tot de producenten van Rust, die volgens hem ook fout zitten: "Om geld te besparen nemen jullie soms mensen aan die niet volledig gekwalificeerd zijn om een complexe en moeilijke job te kunnen uitoefenen. Zo spelen jullie niet alleen met de levens van anderen, maar ook met die van jullie zelf."

"Ik begrijp dat jullie het budget altijd proberen te beperken, maar jullie mogen geen dodelijke ongelukken in de hand werken. Er zou op zijn minst in elke afdeling één professional moeten aanwezig zijn die zijn vak kent. Dat is een absolute 'must' om tragedies zoals die met Halyna te vermijden."

Bekijk zijn volledige bericht hieronder.



NieuwsFilm

meest populair