'Rust'-crew voelde zich onveilig tijdens opnames Alec Baldwin film

'Rust'-crew voelde zich onveilig tijdens opnames Alec Baldwin film

De acteur schoot per ongeluk een vrouw op de set dood.

Enkele dagen geleden kwam er zeer tragisch nieuws naar buiten. Op de set van de western Rust had Alec Baldwin per ongeluk de cameravrouw doodgeschoten. Nu wordt bekend dat meerdere crewleden zich al langere tijd onveilig voelden.

Afgelopen donderdag, tijdens de productie op Bonanza Creek Ranch in New Mexico, vuurde Baldwin een proppistool af. Hier zat echter een enkele echte kogel in. Hij trof cameravrouw Halyna Hutchins in de maag, en regisseur Joel Souza aan het sleutelbeen.

Gelukkig viel het voor Souza mee. Hij werd behandeld aan zijn verwondingen en mocht het ziekenhuis alweer verlaten, maar Hutchins overleed enkele uren nadat zij naar het ziekenhuis was overgevlogen.

Na dit tragische incident is de productie voor onbepaalde tijd stilgelegd en een onderzoek door de politie van Santa Fe County begonnen. Nu blijkt dat meerdere mensen zich ongemakkelijk voelden op de set tijdens de opnames.

Gevaarlijk
Zo zouden meerdere mensen hebben laten weten dat ze zich onveilig voelden. Wat ook niet meehielp is dat een groot deel van de crew een lange tijd nodig had om naar de set te komen, waardoor sommigen al moe waren voordat het werk überhaupt begon.

Het schijnt dan ook dat na het overlijden van Hutchins, dat de bemanningsleden klachten hebben ingediend die veel voorkomen in de problemen rond de afgewende staking waar de laatste tijd veel over te doen was in Hollywood, zoals o.a. eerlijkere lonen, meer Covid-veiligheid en het beter plannen van pauzes en reisomstandigheden.

Gevolgen
De vraag is nu of dit verhaal nog een staartje zal krijgen. De uitspraken van de crew van Rust roepen beslist zorgen op, over hoe met filmsets wordt omgegaan en de gevaren die daarbij komen kijken.

Hoewel de IATSE (International Alliance of Theatrical Stage Employees) er recentelijk in is geslaagd een akkoord te bereiken, kan er een nieuwe staking volgen, vooral nu deze tragedie heeft plaatsgevonden.

Het is belangrijk dat bemanningsleden op een set met gelijke rechten worden behandeld en dat niemand ooit in gevaar mag worden gebracht, zodat dit soort incidenten nooit meer zullen gebeuren.

NieuwsFilm

meest populair