'Spider-Man: No Way Home' moet eigenlijk 'Spider-Man: Endgame' heten

'Spider-Man: No Way Home' moet eigenlijk 'Spider-Man: Endgame' heten

De inzet van de Marvel-film is enorm.

De inzet van Spider-Man: No Way Home wordt enorm. De film heeft namelijk vele doelen, zover is wel duidelijk. Maar welke kant gaat de film op en is het terecht dat de regisseur de film vergelijkt met de inzet van Avengers: Endgame?

Maar wat is het doel van No Way Home? De film gaat uiteraard verder met het verhaal van Tom Hollands Peter Parker, maar de derde "solofilm" introduceert daarnaast het Multiverse én lijkt ook nog eens het Marvel Cinematic Universe definitief samen te brengen met Sony's Spider-Man Universe.

En vergeet dan niet de connectie met volgend jaar te verschijnen Doctor Strange and the Multiverse en de onvermijdelijke komst van de Sinister Six en wie weet zelfs het Spider-Verse met meerdere Spider-Mannen.

Het is dan ook niet gek dat regisseur Jon Watts de film liever de titel Spider-Man: Endgame zou willen geven. "We hebben absoluut enorme ambities," zei Watts tegenover Empire Magazine.

Waanzinnig maar onmogelijk idee
"Toen ik het idee voor het eerst kreeg gepresenteerd, dacht ik: 'Wauw, dat zou geweldig zijn als we het voor elkaar zouden krijgen'," zegt Tom Holland over de terugkeer van Doc Ock. "Maar ik dacht ook dat het gewoon niet zou werken. Je zult gewoon niet in staat zijn om iedereen te laten doen wat ze moeten doen. Ik dacht: 'Het gaat gewoon niet gebeuren.' Maar het is gebeurd. En het is waanzinnig."

Ook Marvel Studios-baas Kevin Feige voegde iets toe. "Ik herinner me dat ik jaren geleden discussies had met Amy Pascal. 'Willen we de schurken die we eerder hebben gezien opnieuw bezoeken?'," aldus Feige die opperde om met nieuwe personages te komen, maar ook herinnert dat hij het terughalen van de perfect gecaste Doc Ock heel interessant vond.

Spider-Man: No Way Home staat gepland voor 16 december 2021.



NieuwsFilm

meest populair