Apple wint biedingsoorlog nieuwe film 'Spider-Man'-regisseur met Brad Pitt en George Clooney

Apple wint biedingsoorlog nieuwe film 'Spider-Man'-regisseur met Brad Pitt en George Clooney

Er hadden bizar veel partijen interesse in deze blockbuster.

Apple Studios heeft de rechten weten binnen te slepen van het geheimzinnige nieuwe filmproject van Spider-Man-regisseur Jon Watts, waarin Brad Pitt en George Clooney de hoofdrollen zullen gaan spelen. Krijgt de film alsnog een bioscooprelease?

Hollywood verkeerde afgelopen week in een ware biedingsoorlog om deze titel binnen te slepen. Zo zouden Sony, Netflix en Lionsgate de belangrijkste kandidaten naast Apple Studios zijn geweest en zouden ook Amazon, Annapurna, Universal, MGM en Warner Bros. interesse hebben gehad.

Nu is dus bekend geworden dat Apple Studios er met de rechten vandoor is gegaan. Het bedrijf sleept daarmee een interessante blockbusterdeal binnen.

Het nog titelloze project moet een thriller worden over twee lone wolves (Pitt en Clooney) die dezelfde opdracht krijgen toegewezen. Watts zal de film niet alleen regisseren, maar ook schrijven en produceren. Pitt en Clooney zijn via hun respectievelijke productiehuizen Plan B Entertainment en Smokehouse Pictures ook betrokken als producenten.

Voor wie vreest dat de blockbuster door deze deal alleen beschikbaar zal komen op streamingdienst Apple TV+, kan opgelucht ademhalen. Watts, Pitt en Clooney hebben namelijk afgedongen dat de film een grootse bioscooprelease zal krijgen.

NieuwsFilm

meest populair