De reden waarom George Miller voor Anya Taylor-Joy koos voor zijn 'Mad Max: Fury Road'-prequel 'Furiousa'

De reden waarom George Miller voor Anya Taylor-Joy koos voor zijn 'Mad Max: Fury Road'-prequel 'Furiousa'

De regisseur werd overtuigd door zijn collega.

George Miller wist hoge ogen te gooien met Mad Max: Fury Road. Hierin speelt Tom Hardy de hoofdrol, maar Charlize Theron had misschien wel de belangrijkste rol als Furiosa. Haar personage krijgt dan ook een spin-off, maar daarvoor keert Theron niet terug. Het is namelijk Anya Taylor-Joy die een jonge Furiosa gaat spelen. De regisseur laat nu weten waarom.

Miller liet weten erg onder de indruk te zijn van de actrice nadat hij haar zag in Edgar Wrights Last Night in Soho. Vanaf dat moment wist Miller dat hij met haar wilde samenwerken.

Reactie
Zo zegt hij: "Ik had van Anya gehoord, maar ik had haar voor Last Night in Soho nog nooit in een film gezien. Ik vond haar heel interessant en ik zei tegen Edgar dat ik iemand zocht om Furiosa te vertolken.".

''Hij zei meteen tegen me: 'Anya is geweldig en gaat het echt heel ver schoppen. Ze is fantastisch om mee te werken'." Dit was genoeg voor Miller om contact op te nemen met de actrice. Zij deed vervolgens auditie, die vanwege de coronacrisis op afstand plaatsvond.

Auditie
Miller gaat verder: "Ik vroeg haar om een eenvoudige test te doen, namelijk iets voor te lezen in de camera. Ik gaf haar de 'I'm mad as hell'-speech uit Network. Deze is namelijk niet alleen briljant geschreven, maar ook zonder partner is dit te doen, zolang je maar naar de camera kijkt.''

''Anya deed het de eerste keer erg goed. Ik gaf haar wel enkele aanwijzingen en opmerkingen over de intentie van de speech. Daarna deed ze het echt geweldig! Vervolgens stuurde ik haar auditie naar de studio en legde ik uit waarom ik haar geknipt vond voor de rol. Ik dacht dat we er misschien een gesprek over moesten voeren, maar dat was niet nodig. De auditie was namelijk zo overtuigend dat de studio meteen akkoord ging!''

NieuwsFilm

meest populair