'Eternals'-acteur Kumail Nanjiani wilde niet weer een stereotype spelen

'Eternals'-acteur Kumail Nanjiani wilde niet weer een stereotype spelen

Samen met regisseuse Chloé Zhao ging hij eens voor iets heel anders.

Kumail Nanjiani, o.a. bekend van The Big Sick, zal binnenkort te zien zijn in de nieuwe Marvel-film Eternals als Kingo. Hij wilde maar wat graag meespelen in de superheldenfilm, maar alleen als zijn personage geen stereotype werd.

Hier heeft hij aan gewerkt met regisseuse Chloé Zhao (Nomadland). Kingo maakt deel uit van de Eternals, een groep onsterfelijke wezens met superkrachten die al millennia lang in het geheim op aarde wonen. Over zijn personage zegt Nanjiani het volgende.

Wat te verwachten
Zo begint de acteur: ''Alle Eternals zijn op een of andere manier geïntegreerd in de maatschappij. Kingo is echter anders dan de rest. Hij is namelijk een Bollywoodster geworden en is daardoor verkocht aan het moderne leven. Hij vindt het geweldig om rijk, beroemd en een Eternal te zijn''.

Dit was voor Pakinstaans- Amerikaanse Nanjiani een verademing, aangezien hij in zijn tien jaar lange carrière gemerkt heeft dat mensen met een bruine huidskleur dezelfde rollen spelen: ''We krijgen altijd de rol van de nerd of de terrorist aangeboden ''.

Iets heel anders
''Ik wilde dat Kingo het tegenovergestelde was'' gaat de acteur verder. ''In tegenstelling tot nerds is hij dan ook cool en fysiek sterk en in tegenstelling tot terroristen staalt hij juist vreugde uit en helpt hij mensen''.

''Samen met Chloé hebben we een personage gecreëerd dat alles belichaamt wat ik nog nooit heb mogen doen. Kingo is de tegenpool van het beeld dat in de Amerikaanse popcultuur van mensen uit Pakistan of het Midden-Oosten wordt opgehangen''.

NieuwsFilm

meest populair