Nu weten we waarom de Eternals niet ingrepen tegen Thanos in 'Avengers: Infinity War'

Nu weten we waarom de Eternals niet ingrepen tegen Thanos in 'Avengers: Infinity War'

Thanos viel aan en de Eternals deden niets. Waarom?

Marvel Studios kwam vorige week met een drie minuten durende nieuwe trailer voor Eternals. De film van Chloe Zhao draait om de bijna onsterfelijke wezens uit de titel, een ras van kosmische wezens die de mensheid meer dan 7.000 jaar beschermd hebben.

Maar de Eternals besloten opmerkelijk genoeg niet in te grijpen bij meerdere grote gebeurtenissen. Denk maar aan de twee Wereldoorlogen, of de aanval van Thanos en zijn bondgenoten. Als ze er zijn om ons te beschermen, waarom grepen ze dan niet in? Daar is een antwoord op dankzij de trailer.

Niet ingrijpen
In de trailer worden de gevolgen van de Snap heel kort besproken. De Eternals zijn zich dus zeer zeker bewust van de gevolgen daarvan. Een minuut later zien we Kit Haringtons Dane Whitman aan Gemma Chans Sersi vragen waarom zij dan Thanos en andere schurken niet tegenhielden.

Het antwoord daarop is vrij eenvoudig: de Eternals mochten dat niet van de Celestials. Ze mochten alleen ingrijpen als de Deviants betrokken waren.

Dat is in lijn met de comics, waarin de Celestials zich niet interesseren voor de dagelijkse beslommeringen van het sterfelijke leven. In de comics maakten de Eternals op heel wat planeten leven en experimenteerden ze druk met genetica.

De Eternals werden achtergelaten om de nieuwe schepping van de Celestials te beschermen. En de Deviants waren mutaties die niet pasten binnen de verwachtingen van de Celestials. De Eternals moesten dus de Deviants ervan weerhouden dat ze de mensheid zouden aanvallen en uitroeien.

Duidelijk uit de manier waarop Sersi reageert, is dat ook de Eternals niet helemaal blij zijn met dit antwoord. Maar het laat zien hoe groots de Celestials zijn, die zo ver van de menselijke ervaring staan dat het hen niet boeit of Thanos nou de helft van het leven uitroeit, of er een intergalactische oorlog uitbreekt.

NieuwsFilm

meest populair