Margera beweert namelijk dat de producenten zijn burgerrechten hebben geschonden door hem te dwingen een 'welzijnsovereenkomst' te ondertekenen, om in het vervolg te kunnen verschijnen. Dit heeft de acteur uiteindelijk juist zijn rol gekost, aangezien hij volledig uit de film werd geknipt na een positieve drugtest.
Goede reden
Margera wil het hier niet bij laten. Hij zegt namelijk dat hij aan lichamelijke en geestelijke handicaps lijdt en dat hij hiervoor ontslagen is. In dit geval zou het dus op illegale discriminatie neerkomen .
Zo moest Margera drie keer per dag een alcoholtest doen, meerdere urinetesten per week en zelfs haarzakjes laten testen. Ook mocht hij enkel en alleen zijn pillen tijdens een FaceTime-gesprek met een arts van de studio innemen.
Gedwongen
Volgens Margera zat hij in een afkickkliniek toen regisseur Jeff Tremaine, hoofdrolspeler Johnny Knoxville en producer Spike Jonze hem hebben gedwongen de overeenkomst te tekenen.
Zo staat er in de aanklacht: ''Margera heeft niks fout gedaan. Hij volgde de regels en overeenkomsten tot op het bot, tegen hoge persoonlijke kosten. De afschuwelijke behandeling van Margera verergerde zijn geestelijke gezondheidsproblemen en leidde zelfs tot zelfmoordgedachten. Toch zette hij door, enkel en alleen om later het kleed onder hem vandaan te laten trekken''.