Marvel Studios betaalt de bedenkers van zijn helden slechts 5.000 dollar

Marvel Studios betaalt de bedenkers van zijn helden slechts 5.000 dollar

Ondanks de miljardenomzet doet Marvel weinig voor de makers lijkt het.

Een nieuw bericht laat zien dat Marvel Studios comic-bedenkers en schrijvers slechts 5.000 dollar betaalt als hun verhalen gebruikt worden in een featurefilm van de studio. Er zijn er tot nu toe 24 verschenen, en komen er nog eens drie aan dit jaar.

In 2022 brengt Marvel Studios in totaal vijf films uit, elk daarvan zal vermoedelijk honderden miljoenen dollars opbrengen. Bovendien maakt Marvel ook series, waarvan er meer dan tien gepland staan voor de komende jaren. Hoewel fans daar heel blij van worden, hebben sommige mensen gemengde gevoelens.

Weinig betalen
Zo liet Ed Brubaker, een van de bedenkers van de Winter Solider, al weten gemengde gevoelens te hebben over de serie The Falcon and the Winter Soldier van eerder dit jaar. Maar de meeste schrijvers blijven stil; Marvel geeft hen erkenning in de credits, en de aanname was altijd dat ze prima compensatie zouden krijgen.

De Britse krant The Guardian weet echter te melden dat Marvel schrijvers en artists wiens werk in een MCU-film te zien is, slechts 5.000 dollar betaalt. Dat meldt men op basis van drie verschillende bronnen.

Bovendien krijgen de bedenkers een vrijkaartje voor de première van de film die gebaseerd is op hun werk. Lang niet iedereen is daar blij mee, vooral omdat de 24 Marvel-films die verschenen bijna 23 miljard dollar opbrachten.

NieuwsFilm

meest populair