Marvel Studios onthult nu al zijn nieuwe Thanos-achtige superschurk: Check hier z'n look

Marvel Studios onthult nu al zijn nieuwe Thanos-achtige superschurk: Check hier z'n look

Kang the Conquerer is onthuld!

De serie Loki stelde niet teleur. Heel wat fans hoopten al op een grote onthulling in de finale van de televisieserie en deze leverde echt. We duiken er vandaag in.

Let op: Dit artikel bevat SPOILERS voor de finale van de serie.

In deze finale leren we eindelijk de grote schurk van Loki kennen. Hoewel we zijn naam niet helemaal horen, is wel al duidelijk wie de schurk is en wat hij te doen heeft straks.

Kang the Conquerer
In de aflevering horen we Kang geen enkele keer zijn naam noemen. Hij is He Who Remains, maar wordt gespeeld door Jonathan Majors. Ergens in de aflevering noemt hij zichzelf zelfs een 'veroveraar', een slinkse verwijzing naar het bijvoegsel achter zijn naam.

In de comics neemt Kang het zeer regelmatig op tegen de Avengers. oorspronkelijk heette hij Nathaniel Richards. Hij is een wetenschapper uit de 31ste eeuw en afstammeling van Mister Fantastic/Reed Richards z'n vader, Nathaniel, die ook een tijdreiziger was.

In de comics ontwikkelt Nathaniel een obsessie met de geschiedenis en ontdekt hij technologie om mee te tijdreizen die gemaakt is door Doctor Doom, een andere klassieke Marvel-schurk. Zo eindigt Nathaniel in het Oude Egypte en wordt hij farao Rama-Tut, en kruist hij zelfs het pad met X-Men-schurk En Sabah Nur (Apocalypse).

Nadat de Fantastic Four hem verbannen uit hun tijdlijn, eindigt Nathaniel op een andere Aarde, die hij dankzij zijn technologie weet te veroveren. Hij besluit zichzelf Kang te noemen en verovert versies van het melkwegstelsel uit het verleden, heden en de toekomst en bouwt zo aan zijn eigen koninkrijk in de tijd.

Geen directe schurk
Kang vecht in de comics tegen zo'n beetje iedereen. Hij krijgt te maken met Thor, Mantis, Spider-Man, Hawkeye, Hulk, Wasp, Fantastic Four, Black Knight en meer. Ook mooi: in de comics beleeft hij avonturen in alle tijden. Zo zien we hem in het Wilde Westen, Oude Egypte en de Tweede Wereldoorlog.

Ook zijn er heel wat alternatieve versies van hem, waaronder Scarlet Centurion, Immortus, Iron Lad en Victor Timely. Dat zijn alternatieve versies van Kang, zoals we in de serie Loki ook meerdere varianten van Loki leren kennen.

In de comics is Kang niet per se een schurk. Hij bouwde in de serie zelfs de TVA omdat een versie van hemzelf in de 31ste eeuw erachter kwam dat er meerdere universa bestonden. Andere varianten van Kang deden ook die ontdekking rond dezelfde tijd en legden contact met elkaar, om technologie en kennis te delen.

Niet iedereen is okay
Niet elke variant van Kang is helemaal tof. "Voor sommigen van ons, betekenden nieuwe werelden dat we nieuw land hadden om te veroveren. De vrede tussen realiteiten barstte uit in een open oorlog, waarbij elke variant vocht om zijn eigen universum te beschermen en andere realiteiten te vernietigen. En dat was bijna het einde van alles en iedereen."

Deze Kang stopte dat middels het gigantische monster Alioth (beweert hij). Vervolgens bood hij de twee Loki's aan om hem ofwel te vervangen en de TVA te runnen, of hem te doden en een nieuwe oorlog in het multiversum te laten beginnen. Sylvia besloot daarvoor te kiezen. Daarmee kunnen we ervan uit gaan dat we heel wat varianten van Kang gaan zien, allemaal gevaarlijk.

Wanneer we die allemaal gaan zien is niet bekend. We weten dat Spider-Man: No Way Home zich afspeelt in een tijd waarin ook schurken van andere universa langskomen. En Doctor Strange 2 heet niet voor niets In the Multiverse of Madness. Tot slot zich Kang officieel ook in Ant-Man and the Wasp: Quantumania.

NieuwsFilm

meest populair