Het Marvel-universum zal nooit meer hetzelfde zijn dankzij de finale van 'Loki'

Het Marvel-universum zal nooit meer hetzelfde zijn dankzij de finale van 'Loki'

Loki laat alles open!

Marvel Studios heeft vandaag de laatste aflevering van Loki online gezet. De aflevering heeft een gigantische impact op de toekomst van het Marvel-universum.

Let op: dit artikel bevat SPOILERS. Lees alleen verder als je de nieuwe aflevering van Loki al gezien hebt.

Ons werd al beloofd dat Loki een grote impact zou hebben op de rest van het Marvel-universum. En dat blijkt zeker te kloppen. We duiken er meteen in.

Het multiversum is gelanceerd
Aan het einde van de aflevering met de titel For All Time. Always. zien we wie de man achter het gordijn is. Dat blijkt niemand minder dan een versie van Kang te zijn. En na een verhit debat, dat ook wat vlagen geweld kent, besluit Sylvie Loki terug te sturen naar de TVA en deze versie van Kang te vermoorden. Waarmee de tijdlijn bevrijd wordt.

Een shot laat zien dat er verschillende nieuwe tijdlijnen ontstaan in het Marvel-universum zoals we dat tot nu toe kenden. Dat ziet er zo uit:


Bekijk de afbeelding

Daarmee laat de serie zien dat het Marvel Cinematic Multiverse officieel ontstaan is. Waar er eerst een enkele narratieve lijn was die we in de Marvel-films konden volgen, is er nu sprake van vele mogelijkheden.

Mogelijkheden verkennen
Marvel Studios zal die mogelijkheden gaan verkennen in verschillende projecten. Het eerste daarvan is What If...?, de volgende televisieserie die op Disney+ te zien zal zijn. Daarin zien we hoe de Watcher verschillende tijdlijnen beschouwt, waarin belangrijke momenten uit de geschiedenis van het Marvel Cinematic Universe anders verlopen zijn, met gigantische gevolgen.

Ook legt de finale de grondvesten voor de toekomst van de franchise. Immers zien we eind dit jaar de film Spider-Man: No Way Home, waarin Spidey te maken krijgt met schurken uit andere universa (waaronder Doctor Octopus en Electro).

Daarna is het de beurt aan de film Doctor Strange in the Multiverse of Madness, waarin Doctor Strange en de Scarlet Witch, en mogelijk zelfs Loki, iets te maken krijgen met het multiversum. Dat betekent dat we heel wat van het multiversum gaan zien de komende tijd.

NieuwsFilm

meest populair