'Loki' zet het hele Marvel-universum nu behoorlijk op z'n kop

'Loki' zet het hele Marvel-universum nu behoorlijk op z'n kop

De filmfranchise is nooit meer hetzelfde.

Vandaag duiken we in de belangrijkste ontwikkelingen van de finale van Marvel-serie Loki. We onthullen wie de grote slechterik is en vertellen je over de conclusie van het eerste seizoen (want er komt een tweede!) van de Disney+-serie.

Let op: Dit artikel zit barstensvol SPOILERS.

De finale van Loki was vandaag al te zien, zes weken nadat de serie van start ging op Disney+. We vertellen je in dit artikel alles wat je hierover moet weten.

De grote slechterik
Zullen we maar meteen beginnen met de schurk? Ja natuurlijk! Dat blijkt, zoals al langer gespeculeerd wordt, niemand minder dan Kang the Conquerer te zijn, He Who Remains, gespeeld door Jonathan Majors. Daarmee is ook meteen zo'n beetje zeker dat hij de volgende Thanos-achtige schurk zal worden.

De interpretatie van Majors van Kang is bijzonder. Hij is speels, maar blijkt ook een man met een sinistere inslag te zijn en heeft duidelijk oneindige kennis en accepteert zijn situatie. Maar hij is drastisch veel gevaarlijker dan wie dan ook: "Als je mij al kwaadaardig vindt, wacht dan maar tot je mijn varianten ontmoet."

De Loki's
Loki krijgt de overwinning over alles aangeboden: in New York, de Infinity Gauntlet, de troon van Asgard. En ooit zou dat genoeg zijn geweest voor hem om alles en iedereen te verraden. Maar hij lijkt echt veranderd te zijn en echt te houden van Sylvie.

De twee Loki's, Loki en Sylvie, kussen ook eindelijk in deze aflevering. En dat is behoorlijk apart aangezien ze varianten van elkaar zijn. Maar goed, ze maken nog een belangrijkere keuze.

Het multiversum
Althans, een van hen, want Sylvie kiest er namelijk voor om He Who Remains te doden. Daardoor ontstaat er anarchie in de tijdlijn en kunnen er talloze varianten van Kang terugkomen. Sylvie zorgt dus voor enorme chaos die zonder twijfel alle Marvel-helden zal vereisen om op te lossen.

Mobius en de TVA
Mobius krijgt weinig om te doen, maar confronteert Ravonna. Intussen is B-15 begonnen met haar missie om te laten zien dat iedereen een Variant is. Zo blijkt Renslayer een lerares uit Fremont, Ohio uit 2018 te zijn.

NieuwsFilm

meest populair