Matt Damon verloor zo'n 200 miljoen dollar door 'Avatar' af te wijzen

Matt Damon verloor zo'n 200 miljoen dollar door 'Avatar' af te wijzen

Dat is pas een misser.

Acteur Matt Damon heeft hoofdrollen gehad in heel wat geweldige films en franchises. Denk maar aan de Jason Bourne-reeks, de Oscar die hij kreeg voor Good Will Hunting en zijn rol in Saving Private Ryan. Maar ook hij maakt fouten.

Matt Damon onthulde namelijk dat James Cameron hem "een kleine film genaamd Avatar aanbood, inclusief 10 procent van de winst. Ik zal de geschiedenisboeken in gaan. Je gaat nooit een acteur ontmoeten die meer geld afwees."

Kleine fout
Matt Damon heeft echt een immens grote fout gemaakt met het afwijzen van de film. Avatar bracht in 2009 maar liefst 2,7 miljard dollar op aan de wereldwijde box office, waarmee Damon meer dan 200 miljoen dollar misliep. En hij miste dan natuurlijk ook nog het geld dat hij had kunnen krijgen voor de releases op thuismedia en de vervolgen.

Deadline wees hem daarop, waarop Damon zei: "Zijn er vervolgen? Oh mijn god."

Damon wees de film met name af omdat hij druk bezig was met de Bourne-franchise. De rol die hij had kunnen spelen ging daarom naar Sam Worthington. "Ik kon niet. Maar Cameron zei tegen mij tijdens die gesprekken, 'Nou, weet je, ik heb pas zes films gemaakt'. En dat realiseerde ik mij niet. Dus het voelt alsof hij er wel meer heeft gemaakt, en ik realiseerde mij toen ik nee zei dat ik waarschijnlijk nooit voor hem zou kunnen werken. Dat was verschrikkelijk en nog altijd bruut. Maar mijn kinderen krijgen eten en ik heb het goed."

NieuwsFilm

meest populair