'Loki' doet weer wat behoorlijk grote onthullingen

'Loki' doet weer wat behoorlijk grote onthullingen

De Marvel-serie is in volle gang.

De op een na laatste aflevering van Marvel-serie Loki zet op fantastische wijze de finale van volgende week op. Er is een indrukwekkende schaalgrootte, met apocalyptische bedreigingen, we hebben mooie momenten voor nieuwe en oude personages. En helaas weinig bijdragen aan het overkoepelende plot.

We zetten vandaag de belangrijkste onthullingen op een rij. Let dus op: Dit artikel bevat SPOILERS.

De grootste onthullingen
We duiken er meteen in!

Nieuwe locatie: Het blijkt dat elk slachtoffer van een 'pruning' door de Time Variance Authority terecht komt op een apocalyptische wereld. Daar ontmoet Loki heel wat inventieve Varianten van zichzelf, waaronder Boastful Loki, Kid Loki en Classic Loki. En natuurlijk de absurde Alligator Loki. De locatie is The Void.

Einde van de tijd: The Void blijkt zich te bevinden aan het einde van de tijd, waar niets meer terugkeert. Het is in zekere zin het thuis van Alioth, een rookachtig monster dat jaagt op alles wat in deze realiteit terugkomt. En dus besluit Loki een plan te lanceren om Alioth te doden, wat niet zo gemakkelijk is gezien de manier waarop Alioth een compleet slagschip vernietigt.

Dankzij Sylvie: Gelukkig rust het overleven niet volledig op de schouders van onze Loki. Sylvie blijkt namelijk ook een plan te hebben om iedereen te redden. Maar hoewel zij belangrijk is, zit ze aan het begin min of meer vast in de TVA-kantoren.

Romantiek overal: Vlak voordat Loki en Sylvie besluiten om de maker van de TVA te confronteren, praten ze als twee ongemakkelijke tieners die hun gevoelens voor het eerst echt leren kennen. Een bijzonder en eigenlijk behoorlijk mooi moment.

Afscheid van Mobius: Er is een kans voor een fatsoenlijk afscheid tussen Loki en Mobius en dat blijkt ook een mooie gelegenheid om te laten zien hoe snel de personages nader tot elkaar gegroeid zijn.

De TVA: Sylvie en Loki werken samen om een einde te brengen aan dit verhaal. Hun theorie: Alioth bewaakt degene die achter de TVA zit. En dus combineren ze hun krachten om Alioth te betoveren. Vermoedelijk gaan we komende week zien wie de echte Miss Minutes is?

NieuwsFilm

meest populair