3 van de beste oorlogsfilms die iedereen gezien moet hebben

3 van de beste oorlogsfilms die iedereen gezien moet hebben

Dol op Nederlandse oorlogsfilms? Deze moet je gezien hebben.

Komende periode zetten we onder het kopje 3 van de beste oorlogsfilms die iedereen gezien moet hebben de vele goed ontvangen oorlogsfilms op een rij. Dit keer drie Nederlandse oorlogsfilms.

De reeds bekeken films zijn Das Boot, The Pianist, Der Untergang, Saving Private Ryan, Casablanca, Apocalypse Now, The Hurt Locker, The Deer Hunter, The Bridge on the River Kwai, Dunkirk, The Thin Red Line, 1917, Platoon, Schindler's List, Zero Dark Thirty, Full Metal Jacket, Patton en Black Hawn Down.

Soldaat van Oranje

Regie: Paul Verhoeven | Hoofdrollen: Rutger Hauer, Jeroen Krabbé, Peter Faber, Derek de Lint, Rijk de Gooyer, Susan Penhaligon, Huib Rooymans | Bol



Student Erik Lanshoff is in aanvankelijk onbezorgd over de toekomst, de ellende in de wereld gaat aan hem en zijn medestudenten voorbij. Wanneer op 10 mei 1940 in Nederland de oorlog uitbreekt, vlucht de avontuurlijke Erik naar Engeland, waar hij zich aansluit bij het verzet.

Zwartboek

Regie: Paul Verhoeven | Hoofdrollen: Carice van Houten, Matthias Schoenaerts, Frank Lammers, Halina Reijn, Michiel Huisman, Derek de Lint | Disney+



Wanneer het onderduikadres van de mooie joodse zangeres Rachel Steinn per ongeluk wordt gebombardeerd, besluit ze om met een groep joden de Biesbosch over te steken naar reeds bevrijd gebied. De boot stuit echter op een Duitse patrouille en alle vluchtelingen worden op brute wijze afgeslacht. Alleen Rachel weet te ontkomen. Ze sluit zich aan bij het verzet, en weet als Ellis de Vries aan te pappen met de hoge Duitse SD-officier Müntze.

De aanslag

Regie: Fons Rademakers | Hoofdrollen: Monique van de Ven, Derek de Lint, Akkemay, Huub van der Lubbe, Marc van Uchelen, Edda Barends | Bookspot



Na een aanslag door het verzet wordt de hele familie van een Haarlemse jongen weggevoerd en vermoord door de Duitsers. Als volwassene blijven de traumatische gebeurtenissen een hoofdrol spelen in zijn leven, en komt hij in contact met personen die bij de aanslag betrokken waren.

NieuwsFilm

meest populair