Nieuwe 'Exorcist'-film wordt net zo verrassend als 'Halloween' (2018)

Nieuwe 'Exorcist'-film wordt net zo verrassend als 'Halloween' (2018)

Met dezelfde regisseur aan het roer mag je dat ook wel verwachten!

Afgelopen december werd onthuld dat Halloween (2018)- en Halloween Kills-regisseur David Gordon Green een soortgelijk decennia-later vervolg zal maken op horrorklassieker The Exorcist.

Blumhouse-hoofd Jason Blum bevestigde dit nieuws onlangs nogmaals en liet tijdens een interview weten dat dezelfde filosofie als bij het vervolg op John Carpenters klassieker zal worden toegepast. Dat zou moeten betekenen dat het concept wordt gemoderniseerd, maar dat de andere films in de reeks worden genegeerd. Hij zei hierover het volgende:

"Het wordt net zoiets als Davids Halloween-vervolg. Ik denk dat alle sceptici aangenaam verrast zullen worden. David heeft met Halloween veel sceptici weten te overtuigen, en ik denk dat het hem hiermee opnieuw zal lukken. Ik vind het te gek om dit soort films te maken, omdat ik weet dat mensen er erg emotioneel over worden. De lat ligt behoorlijk hoog en het is dus een uitdaging om de film te maken. Onthoud wel dat 95 procent van de mensen die deze film zullen gaan kijken, als we erin slagen om het goed te doen, nog nooit de eerste Exorcist hebben gezien of ervan hebben gehoord."

Voor iedereen iets
De producent liet daarnaast weten dat ze fans van het origineel uit 1973 tevreden willen stellen, maar ook iets willen toevoegen dat de nieuwkomers zal bekoren:

"Dat heeft David gedaan met Halloween, en ik denk dat hij dat opnieuw zal bewijzen met The Exorcist."

Het is nog onduidelijk wanneer de nieuwe Exorcist-film er moet komen, aangezien David Gordon Green momenteel nog werkt aan hekkensluiter Halloween Ends.

NieuwsFilm

meest populair