'Avatar'-maker James Cameron geeft toe: hij is bijzonder veeleisend op de filmset

'Avatar'-maker James Cameron geeft toe: hij is bijzonder veeleisend op de filmset

Maar goed, in ruil daarvoor krijg je enkele van de meest succesvolle bioscoopfilms.

Regisseur James Cameron maakte enkele van de meest succesvolle films in de geschiedenis. Denk maar aan Terminator, maar ook films als Titanic en Avatar.

Om dat soort films te maken, is Cameron soms behoorlijk veeleisend op de filmset. Dat geeft hij nu toe en in een interview zegt hij zelfs sommige dingen anders te willen doen als hij terug in de tijd zou kunnen.

Anders doen
Cameron gaf een MasterClass, die gezien werd door de site Slashfilm. Zij zetten onder meer zijn reflecties op zijn eigen werk als regisseur en als leider op een rij.

Hoewel we hem kennen als iemand met wie je maar moeilijk kan werken, geeft Cameron dat nu ook volmondig toe. Hij noemt zichzelf zelfs een "tinpot dicator". Als hij de tijd terug kon spoelen, zou hij dat veranderen en de set een betere omgeving maken voor de cast en crew.

Wel geeft Cameron toe soms aan de harde kant te zijn. Hij was dan ook erg verbaasd toen hij ooit een set van Ron Howard kon bezoeken en daar ontdekte dat Howard iedereen constant complimenten geeft. Cameron:

"Als ik terug in de tijd zou kunnen gaan, dan zou ik meer geluisterd hebben. Minder autocratisch zijn. Ik had de film niet belangrijker dan de menselijke interactie van de crew hoeven maken. Vandaag de dag streef ik ernaar mijn innerlijke Ron Howard naar boven te halen."

NieuwsFilm

meest populair