Volgens hen zijn er namelijk niet genoeg ondertitelde voorstellingen van het vervolg. Zo zou ongeveer 40 procent van de Britse bioscopen tijdens het openingsweekend van A Quiet Place Part II met ondertiteling laten zien. Vijftig procent hiervan vond plaats voor 6 uur 's avonds en maar een handjevol in het weekend.
Niet goed genoeg
Volgens Beccy Forrow van de National Deaf Children's Society is dit lang niet genoeg: ''Dove mensen hebben evenveel recht op een opwindende bioscoopervaring als horende mensen. Helaas wordt daar niet naar omgekeken, dat terwijl ondertiteling is uitgegroeid tot een heilige graal waar je vandaag de dag op zou mogen rekenen''.
''De bioscopen hebben het ongetwijfeld moeilijk gehad tijdens de coronacrisis, maar het aantal ondertitelde vertoningen opdrijven zou een volledig nieuwe groep klanten kunnen aantrekken. Er zijn miljoenen dove filmliefhebbers en het wordt tijd dat de bioscoopsector hen dezelfde ervaring aanbiedt als iedereen anders''
Actrice
De National Deaf Children's Society liet eveneens weten dat het fantastisch is dat een dove actrice, namelijk Millicent Simmonds, meespeelt in de A Quiet Place-films, maar dat daardoor dove bioscoopgangers ook wel meer vertoningen met ondertitels verwachten.
Zo zegt de dove, 15-jarige Kara Gillespie: ''A Quiet Place was de eerste film die me trots deed voelen dat ik doof was. De tweede was ook goed, maar ik was teleurgesteld en gefrustreerd omdat hij niet ondertiteld was''.
Reactie
Volgens een woordvoerder van de Britse bioscoopuitbatersvereniging UK Cinema Association zijn er minder screenings met ondertitels ten gevolge van de pandemie: ''We hebben tijd nodig om opnieuw hetzelfde aantal ondertitelde voorstellingen als voor de coronacrisis te kunnen aanbieden en tegelijkertijd economisch rendabel te blijven''.
De woordvoerder laat eveneens weten dat er voor de pandemie ongeveer 1500 vertoningen met ondertitels waren in het Verenigd Koninkrijk maar dat A Quiet Place II in twee weken tijd toch al 500 voorstellingen heeft gehad met ondertitels.