'28 Months Later'-vervolg moet gewoon kunnen

'28 Months Later'-vervolg moet gewoon kunnen

Dat vindt Cillian Murphy in elk geval.

In 2002 kwam de film 28 Days Later uit in de bioscoop. Die wist het zombiegenre weer nieuw leven in te blazen en vormde de doorbraak voor acteur Cillian Murphy.

Hoewel we geen officiële updates meer hebben gekregen over de geplande derde film in de franchise, laat Murphy weten dat hij het prima zou vinden om op welke manier dan ook terug te keren voor een vervolg. Tot nu toe verscheen alleen 27 Weeks Later (2007), waarin het verhaal van het origineel niet direct voorgezet werd.

Weer terug?
Het zou interessant kunnen zijn om een nieuwe film te volgen die zich 28 maanden na de zombie-apocalypse afspeelt. "Ik zou nooit nooit zeggen, maar het geweldig vinden om die film te maken. Het is al lang geleden, maar ik zou zeker voor een terugkeer tekenen," aldus Murphy tijdens een interview met CinePOP.

De filmreeks 28 zou de films van George A. Romero volgen qua opzet. Het idee was dan ook om verschillende personages op uiteenlopende momenten in de zombie-tijdlijn te volgen.

In de eerste film zagen we hoe Murphy's Jim wakker werd uit een coma, en ontwaakte in een wereld die geteisterd bleek te worden door zombies. Het vervolg 28 Weeks Later speelde zich maanden later af en liet zien dat de uitbraak enigszins ingeperkt was. Hoewel er plannen waren voor een derde film, moeten we die nog zien verschijnen.

NieuwsFilm

meest populair